O tonă de artificii, care ar fi putut provoca vătămări grave, ridicate de poliţişti

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Poliţiştii din București au confiscat aproximativ o tonă de articole pirotehnice din categoria F4, care pot provoca vătămări grave.

 

Articolele au fost descoperite în urma a două percheziţii în Bucureşti şi judeţul Giurgiu, fiind deschis un dosar penal pentru operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, scrie Agerpres. "La data de 14 decembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară.

Acestea s-au aplicat în Bucureşti şi în judeţul Giurgiu, fiind depistată şi ridicată în vederea continuării cercetărilor cantitatea de aproximativ 1.000 de kg (3.000 bucăţi ) material pirotehnic din categoria F4", informează un comunicat al DGPMB.

De asemenea, articolele pirotehnice, deosebit de periculoase, ce pot provoca vătămări grave, deţinute ilegal, au fost preluate cu sprijinul specializat al pirotehnicienilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, scrie Agerpres.

 

Aproximativ 15 tone de petarde și artificii, descoperite la Vama Giurgiu 

 

În urmă cu câteva zile, polițiștii de frontieră giurgiuveni, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, au descoperit într-un autocamion, 15.000 de kilograme de articole pirotehnice, pe care un cetățean român a încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.

Articolele pirotehnice erau ascunse în autoremorca mijlocului de transport “prin metoda capac”, în spatele unor paleți cu cartofi, conform unui comunicat de presă. 

Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, un cetățean român, în vârstă de 64 de ani. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 21,5 tone de cartofi, marfă încărcată din Bulgaria pentru o societate din municipiul București.

În urma controlului fizic efectuat asupra autocamionului, s-a constatat că în spatele a șase paleți cu cartofi, erau ascunse, prin metoda capac, sute de cutii care conţineau aproximativ 15.000 de kilograme de articole pirotehnice (petarde, artificii etc).

În cauză se derulează cercetări pentru derularea de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, iar materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel