O ţară UE dezvoltă un vaccin împotriva coronavirusului pentru animale

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Producătorii finlandezi de blănuri şi cercetători de la Universitatea din Helsinki au declarat marţi că încearcă să dezvolte un vaccin împotriva coronavirusului destinat nurcilor şi enoţilor, crescuţi pentru blana lor, relatează dpa.

"Dezvoltăm în prezent un vaccin pentru animale cu reţeaua parteneră FIFUR pentru a garanta siguranţa creşterii animalelor pentru blănuri timp de mulţi ani de acum înainte", a declarat Marja Tiura, director executiv al Asociaţiei Producătorilor de Blănuri din Finlanda (FIFUR).

Nurca şi enotul se numără printre speciile considerate a fi deosebit de susceptibile la infecţia cu COVID-19, au declarat cercetătorii.

Cu toate acestea, Finlanda nu a înregistrat nicio infecţie cu COVID-19 printre animalele din crescătorii, au spus autorităţile.

"Rezultatele preliminare ale imunizării în urma experimentelor realizate pe animalele crescute pentru blană sunt în prezent promiţătoare. Acest proiect oferă informaţii importante în legătură cu eficacitatea vaccinurilor şi protejează sănătatea animalelor şi a oamenilor care au grijă de animale", a declarat Olli Vapalahti, profesor de virologie de la Universitatea din Helsinki.

Rusia a declarat recent că lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirsului pentru nurci.

Cazuri de infectări cu coronavirus în rândul nurcilor din crescătorii au fost detectate în zece ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel