O ţară declară "starea de CALAMITATE publică" ca urmare a pandemiei de coronavirus

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Guvernul Districtului Federal (Brasilia) a declarat luni "starea de calamitate publică" ca urmare a pandemiei de coronavirus, care s-a agravat în capitala braziliană şi care a înregistrat până în prezent 550 de decese şi 45.000 de contagieri, relatează EFE.

"A fost decretată starea de calamitate publică pentru Districtul Federal, ca urmare a pandemiei provocată de noul SARS-CoV-2", a declarat guvernatorul Brasiliei, Ibaneis Rocha.

Practic, starea de calamitate publică este o măsură pur administrativă ce conferă autorităţilor locale o mai mare libertate în gestionarea bugetelor şi permite accesul, în mod rapid, la resursele guvernului central pentru a face faţă unei urgenţe.

Districtul Federal a fost prima regiune din Brazilia care a adoptat, la jumătate lunii martie, măsuri de izolare socială pentru a frâna răspândirea coronavirusului, cu închiderea şcolilor şi suspendare evenimentelor publice.

Totuşi, a fost şi prima regiune care a flexibilizat distanţarea şi a permis redeschiderea treptată a centrelor comerciale neesenţiale, la sfârşitul lunii mai, fapt ce s-a tradus printr-o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus şi a spitalizărilor.

Potrivit decretului, măsura rămâne în vigoare cât timp "durează efectele pandemiei" în Brazilia, a doua ţară cea mai afectată de noul coronavirus şi care a raportat până în prezent 57.622 de decese şi 1.344.143 de contagieri, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel