O tânără a aflat de pe TikTok că are cancer. „Sincer, am crezut că nu este grav”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
katie_claydon_cancer_marea_britanie
katie_claydon_cancer_marea_britanie

După ce a urmărit un videoclip postat TikTok, în care se arătau pașii pentru o examinare corectă a sânilor, o tânără a descoperit că are cancer de sân. 

Katie Claydon, de 22 de ani, din Barnsley, Marea Britanie a detectat un nodul la unul dintre sâni și a primit diagnosticul de cancer pe 7 ianuarie anul acesta. Acum, în timp ce se tratează pentru cancer, Katie vrea să contribuie cum poate la conștientizarea cu privire la importanța verificării corespunzătoare.

”Nu am fost prea îngrijorată când am găsit primul nodul. Am presupus că nu este nimic grav, iar ideea de cancer nici nu mi-a trecut prin cap. Sincer, nu aveam idee că persoanele de vârsta mea pot face cancer la sân”, a povestit Katie Claydon, scrie Daily Mirror.

Tânăra de 22 de ani a devenit îngrijorată după ce mama și medicul care a văzut-o i-au spus că nodul descoperit ar putea fi, de fapt, cancer. „Am rugat-o pe mama să verifice și era îngrijorată. Cred că, după ce m-a văzut medicul și mi-a confirmat că există un nodul, abia atunci m-am speriat puțin că ar putea fi cancer.  „Am aflat rezultatele analizelor prin telefon, în confortul propriei case, ceea ce cred că a făcut ca totul să fie mai ușor, eram cu mama și frații mei. Am plâns puțin când mi s-a spus că este cancer, dar cred, deja știam asta, deci nu mai era un șoc”, a povestit Katie Claydon.

 

A creat o pagină de Instagram pentru a sensibiliza femeile mai tinere 

 

Ulterior, tânăra a aflat că în jur de 30 de femei tinere din Marea Britanie sunt diagnosticate cu cancer de sân în fiecare an. Acum, ea spune că există numeroase lacune în procedurile recomandate pentru femeile tinere și atrage atenția asupra faptului că mamografiile sunt, în general, recomandate persoanelor trecute de 35 de ani.

„Acesta este motivul pentru care am creat o pagină de Instagram pentru a sensibiliza femeile mai tinere. Cancerul de Sân Acum și CoppaFeel împărtășesc materiale fantastice despre cancerul de sân la femeile mai tinere și cred că acest lucru ar trebui reprodus în toate campaniile naționale”, a spus ea.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel