O soprană ROMÂNCĂ, nominalizată pentru titlul de FEMEIA anului, în Viena

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Simina Ivan - soprană
Simina Ivan - soprană

O româncă este nominalizată pentru titlul de femeia anului 2019 a sectorului vienez Josefstadt. Este vorba despre Simina Ivan, solistă a Operei din Viena.

Candidatura ei a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Societăţii austro-române, postare preluată apoi şi de Ambasada României în Austria, care îndeamnă românii să o voteze pe conaţionala lor, pe site-ul evenimentului.

Simina Ivan s-a născut într-o familie de artişti din Timișoara și a absolvit Conservatorul din Bucureşti. În timpul studenției a cântat la Teatrul de Operetă București și a câștigat mai multe premii la concursuri internaționale vocale în Paris, Toulouse, Nantes, Coburg, Viena și București. Din 1991 până în 1994, a cântat la Opera Națională București, iar în septembrie 1994, ea a debutat la Volksoper Wien ca Lauretta în Gianni Schicchi .

Citeşte şi: VIDEO. Orchestra simfonică București, concert inedit în gara din Viena. Austriecii au APLAUDAT minute în șir

Simina Ivan a avut aparitii și la case de operă din Hamburg, München, Dresda, Zurich, Berlin și Londra. La Opera de Stat din Viena a debutat în 1994 ca Olga în Fedora

Simina Ivan este, de asemenea, dedicată educației muzicale și a oferit cursuri de masterat în România, Viena și Ierusalim. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel