O româncă venită din UK, „băgată ilegal în carantină”: „Nu pot ajunge să-mi văd tatăl în ultimele clipe“

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Andra Robert, o româncă abia sosită din Regatul Unit se plânge că a fost „introdusă ilegal în carantină” după ce a sosit pe Aeroportul Otopeni.

 

În plină epidemie cu noul coronavirus, Andra Robert, o româncă abia sosită din Regatul Unit se plânge că a fost introdusă ilegal în carantină după ce a sosit la Bucureşti. Astfel, ea susţine că autorităţile au încălcat Ordinul 622/2020 privind regimul de carantină pentru cei care au condiţii să parcurgă respectiva perioadă acasă.

„Am ajuns în sfârşit (după multe tentative-zboruri anulate) din Marea Britanie (tranzit în Lisabona, Portugalia) în Bucureşti, la aeroportul Otopeni duminică 26 aprilie, la ora 1am. Am revenit în ţară pentru că am o urgenţă în familie (tatăl meu este în ultimul stagiu de cancer), altfel nu aş fi călătorit în plină pandemie. 

Mama mea e cadru medical şi a primit înştiinţare de la Ministerul Sănătăţii (Ordinul 622/2020-n.r.) cum că putem să ne izolăm la domiciliu dacă putem demonstra că spaţiul ne permite. Eu pot să demonstrez acest lucru, spre exemplu. Împreună cu celelalte persoane am încercat să le facem să înţeleagă acest lucru pe doamnele de la DSP şi pe poliţiştii de frontieră. Au insistat că ei nu au auzit de această ordonanţă a Ministerului Sănătăţii. I-am arătat unui poliţist, care părea mai uman, scris negru pe alb şi mi-a zis că e prima oară când vede această ordonanţă că ei au primit ordin şi respectă numai ordonanţă militară care obligă românii veniţi din zona roşie să între în carantină instituţionalizată”, a povestit românca.

 

„Mă simt că într-o închisoare”

 

„Călătoria mea a început de vineri, obosită, înfometată şi însetată mi s-a dat în sfârşit cartelă pentru o camera la acelaşi hotel cu ceilalţi la ora 5am. Şi acum tot aici sunt şi mi se rupe inima că nu pot ajunge să-mi văd tatăl în ultimele clipe. Mă simt că într-o închisoare. Am întrebat poliţiştii care ne-au escortat la hotel ce se întâmplă cu declaraţiile făcute la aeroport, cine le verifică. Ni s-a răspuns că, în cazul în care o persoană e infectatăatunci se fac investigaţii şi se va depista dacă a făcut fals în declaraţii la aeroport.

Deci noi dacă am fi omis de pe declaraţie ţară de provenienţă şi am fi menţionat numai cea de tranzit şi am fi stat izolaţi la domiciuliu că nişte persoane responsabile, atunci nimeni n-ar fi aflat. Dar, conştiinţa ne-a dictat la toţi 11 să fim sinceri”, a mai spus românca, potrivit Adevărul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel