O româncă, vedeta zilei în Scoția: A reușit să anuleze extrădarea în România cu ajutorul fiicei sale

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O româncă din Scoția, căutată pentru extrădare în România pentru un furt, a obținut anularea extrădării, după ce fiica ei, de 13 ani, a rămas însărcinată.

O româncă stabilită în Scoția, căutată la nivel internațional din ianuarie 2018, după ce fusese condamnată la mai mult de un an de închisoare cu executare pentru furtul unor produse alimentare dintr-un magazin, fată comisă în Cluj, în noiembrie 2014, a obținut anularea extrădării în România.

D. V.  stabilită în Scoția împreună cu soțul ei și cu fiica ei, C. V., născută în 2006, a fost reținută la Edinburgh, în aprilie 2018, iar autoritățile scoțiene se pregăteau să o trimită în țara natală, însă D. V. a contestat procesul de extrădare. Acțiunea în instanță a durat mai bine de doi ani, însă în iunie, românca a anunțat instanța că fiica ei, de numai 13 ani, este însărcinată.

Grație acestei situații, magistrații au decis că D. V. poate să rămână în Scoția și astfel românca a obținut anularea extrădării mizând pe ideea că ea este principala rudă care se va ocupa de creșterea copilului fiicei sale, pentru a-i permite acesteia să continue să meargă la școală.

„Chiar dacă acest comportament al inculpatei nu a fost cel mai potrivit, anularea posibilității ca doi copii să crească în condiții optime, având doi adulți alături, pentru o condamnare dată pentru o infracțiune de furt comisă în urmă cu mulți ani, a părut să fie o acțiune disproporționată. Din acest motiv am decis să admitem apelul depus împotriva acțiunii de extrădare", și-a motivat decizia magistratul care a judecat cazul, Lord Brodie, citează Scottish Legal.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel