O ROMÂNCĂ riscă să stea 20 de ani la psihiatrie: S-a aruncat cu bebeluşul în brațe din turnul unui castel din Spania

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

În vara anului 2017, o româncă, de 34 de ani, şi bebeluşul ei de doar câteva luni, pe care îl ţinea în braţe, au căzut de la peste 70 de metri înălţime, din turnul Castelului Denia din Alicante, Spania. Anchetatorii au demarat atunci o anchetă, pentru a afla care au fost cauzele ce au dus la producerea acestui incident.

Parchetul solicită acum 20 de ani de detenție într-un spital de psihiatrie, în loc de închisoare, pentru românca, de  38 de ani, care s-a aruncat în gol cu ​​bebelușul ei de 7 luni, în vara anului 2017. Ambii au supraviețuit, însă au fost grav răniți, după ce au căzut  de pe unul dintre crenelurile castelului Dénia, a cărui înălțime atinge peste 70 de metri.

Femeia va fi judecată, marți, de magistrații Tribunalului Alicante. Aceasta este acuzată de tentativă de omor. Evenimentele urmărite penal au avut loc pe 26 august 2017, când românca, care pe atunci avea 34 de ani, a intrat în zona protejată a castelului, a urcat pe unul dintre creneluri și a sărit în gol, cu fiul ei în brațe. Dacă la început, s-a crezut că este vorba despre un accident, mai ales că respectivul castel este un loc vizitat de turiști, ulterior, anchetatorii au aflat că femeia trimisese un mesaj de rămas bun pe telefonul tatălui bebelușului, scrie elespanol.com.

 

Femeia fusese diagnosticată cu o tulburare depresivă majoră 

 

Din fericire, căderea celor doi a fost amortizată de plasa metalică, utilizată pentru a preveni căderile de rocă. Astfel mama și bebelușul au supraviețuit impactului cu solul. Pompierii, care au ajuns la fața locului, au fost nevoit să spargă o ușă pentru a ajunge la cele două victime. Minorul a suferit o fractură craniană și ambele picioare fracturate. Potrivit procuraturii, minorul a avut nevoie de 11 zile de spitalizare și 230 de zile pentru recuperare.

De asemenea, procuratura precizează  că, la momentul evenimentelor, inculpata fusese diagnosticată cu o tulburare depresivă majoră, extinsă ulterior la o posibilă tulburare schizoafectivă, cu halucinații auditive „care i-au diminuat și chiar i-au anulat facultățile cognitive”. De fapt, la momentul tragediei, femeia româncă se afla sub tratament psihiatric. Din acest motiv, anchetatorii au dedus că nu era vorba despre o tentativă obișnuită de sinucidere. Prin urmare, procurorul solicită ca acuzata să fie internată într-un spital de psihiatrie, timp de 20 de ani, în locul pedepsei cu închisoarea. În plus, procurorul susține că va retragere de la femeie autoritatea părintească asupra fiului ei. 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel