O româncă, eroină în Canada: I-a salvat viața unui antrenor de hochei cu un simplu mesaj pe telefon

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O tânără cu origini românești e eroină în Canada, după ce i-a salvat viața antrenorului secund al echipei de hochei Vancouver Canucks. Nadia Popovici a folosit doar un simplu mesaj pe telefon. 

Nadia Popovici, o tânără în vârstă de 22 de ani, i-a salvat viața lui Brian Hamilton, antrenor secund și asistent responsabil de echipament al echipei canadiene hochei Vancouver Canucks, potrivit prestigiosului cotidian New York Times.

Scena s-a petrecut la finalul lunii octombrie, în timpul meciului pe care Vancouver Canucks îl disputa cu Seattle Kraken. În timp ce se uita la fazele de joc, tânăra a observat pe ceafa lui Brian Hamilton o aluniță care părea cancerigenă. Măsura aproape doi centimetri și avea o formă neregulată și o culoare roșu-maronie, toate acestea fiind caracteristici ale unei alunițe canceroase.

Nadia Popovici a scris un mesaj pe telefon

 

Pentru a-i atrage antrenorului atenția, Nadia Popovici a scris un mesaj pe telefon și i l-a arătat la finalul meciului, în timp ce acesta trecea pe lângă ea.

"E posibil ca alunița de pe ceafa ta să fie canceroasă. Te rog, du-te la un medic!”, era mesajul. Brian a, însă a trecut pe lângă ea mai departe.

Antrenorul secund a mers la un medic care i-a confirmat că alunița e canceroasă și a început imediat un tratament.

Medicii i-au confirmat că are un melanom malign de tip 2, un tip de cancer de piele care, pentru că a fost depistat repede, a putut fi îndepărtat și tratat cu ușurință.

Tânăra a primit 10.000 de euro pentru a-și continua studiile medicale

 

Brian Hamilton a vrut să îi mulțumească tinerei care i-a atras atenția asupra aluniței, însă nu știa cine este, așa că a demarat o campanie online pentru a da de ea.

El a scris o scrisoare care a fost postată sâmbătă pe contul de Twitter al echipei: "Pentru această femeie pe care încerc să o găsesc, mi-ai schimbat viața, iar acum vreau să te găsesc pentru a-ți spune MULȚUMESC FOARTE MULT! Problema este că nu știu cine ești sau de unde ești".

Ulterior, acesta a aflat că e vorba de Nadia Popovici, o studentă la medicină jumătate româncă. Hamilton i-a oferit o bursă de 10.000 de dolari pentru a-și acoperi o parte din fondurile necesare pentru studii. În plus, la următorul meci în care Vancouver Canucks și Seattle Kraken s-au întâlnit, în urmă cu câteva zile, ea a fost invitat de onoare.

"M-a scăpat de o moarte lentă. Doctorul mi-a spus că dacă aș fi ignorat alunița încă 4-5 ani, nu aș mai fi putut face nimic”, a declarat Brian. 

Nadia Popovici are tată român și mamă sud-coreeană, ambi imigranți în Canada.

 "Sunt cu adevărat recunoscătoare", a spus tânăra. 

nadia-popovici-romanc-canada

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel