O româncă din Italia a uitat complet de restricții. A pus toate măștile sanitare pe racla Sfintei Parascheva

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Româncă dată în urmărire națională, a ajuns pe mâna polițiștilor pentru că nu avea mască de protecție
Româncă dată în urmărire națională, a ajuns pe mâna polițiștilor pentru că nu avea mască de protecție

O româncă din Italia a uitat de restricțiile impuse de pandemia de Covid și a atins mai multe măști sanitare de racla Sfintei Parascheva. Femeia le-a spus că a ales să călătorească în mod special pentru pelerinaj, pentru a ține virusul Covid la „distanță”.

Astfel, românca a fost surprinsă de jurnaliști când a scos din geantă 10 măști și le-a atins de racla Sfintei Parascheva, pentru a o feri de boală, transmite B1 TV.

Femeia crede că nu a încălcat nicio regulă sanitară, de a atinge masca de alte suprafețe care pot fi contaminate. În felul acesta, ar fi protejată, relatează sursa citată.

Pelerinajul de la Iași pentru pomenirea Sfintei Parascheva este în plină desfășurare. Biserica a spus că la acest eveniment pot participa persoane vaccinate, cât și nevaccinate. Cu toate acestea, specialiștii în sănătate publică spun că este recomandat să se păstreze distanțarea socială și dezinfectarea suprafețelor la care au acces mai multe persoane.

An de an, la Iași, se adună zeci de mii de persoane pentru a se închina la moaștele Cuvioasei Parascheva. Anul acesta, pelerinajul înseamnă pentru  credincioși acces fără restricții, însă, alertă la rata de infectare.

Astăzi, 12 octombrie, rata de infectare în Iași este de peste 10 la mia de locuitori, iar spitalele sunt aglomerate.

 

O româncă din Italia a uitat de restricții. A pus măștile sanitare pe racla Sfintei Parascheva

 

Chiar dacă la pelerinajul de la Iași pot paticipa persoane vaccinate, cât și nevaccinate, Mitropolia Moldovei și Bucovinei spune că a luat toate măsurile pentru ca distanțarea socială să fie respectată.

Slujba de prăznuire a Sfintei Parascheva va fi oficiată pe 14  octombrie, ora 09.30, iar zonele de acces vor fi delimitate, pentru a nu se crea grupuri mari de persoane, transmit oficialii Mitropoliei Moldova.

„În zonă vor fi amenajate culoare de acces pentru cei care vor dori să participe la slujbă și care, în număr restrâns, vor putea să intre în spații delimitate – astfel încât să nu se creeze grupuri mari de persoane și să se poată păstra distanța recomandată de autorități. Slujba va putea fi urmărită și de la distanță pe câteva ecrane de mari dimensiuni amplasate în această zonă”, a transmis Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Românca din Italia care a pus măștile pe racla Sfintei Parascheva nu a fost amendată, ci doar avertizată să fie mai precaută.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel