O româncă a obținut un premiu care onorează avocații de top din Canada: „Țara asta mi-a oferit oportunități pe care nu le-aș fi avut în altă parte”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
O româncă a obținut un premiu care onorează avocații de top din Canada: „Țara asta mi-a oferit oportunități pe care nu le-aș fi avut în altă parte” FOTO: captură torontosun.com
O româncă a obținut un premiu care onorează avocații de top din Canada: „Țara asta mi-a oferit oportunități pe care nu le-aș fi avut în altă parte” FOTO: captură torontosun.com

O avocată româncă, Simina Ionescu-Mocanu, a fost recompensată marți cu „Lexpert Rising Stars Award”, un premiu care onorează avocații de top din Canada cu vârste sub 40 de ani.

Pentru Simina Ionescu-Mocanu, partener la firma de avocatură din Calgary Burnet, Duckworth & Palmer LLP (BD&P), această recunoaștere oglindește nu numai profesionalismul ei, ci și evoluția firmei de avocatură, dar și a provinciei Alberta. Lucrează pentru BD&P de când a fost angajată ca studentă în anul 2008 și a devenit partener în anul 2018. În timpul acelei cariere, a lucrat la dosare care recunosc conducerea firmei de avocatură în industria energetică a provinciei.

„Pe măsură ce economia Albertei se diversifică, mi s-a oferit oportunitatea de a lucra în multe domenii noi, inclusiv agricultură, aviație, tehnologie curată, asistență medicală, surse regenerabile și utilități”, spune ea. „Evoluăm ca firmă, la fel cum Alberta continuă să îmbrățișeze atât de multe noi oportunități interesante”.

 

„Simina este o tânără avocată incredibil de strălucitoare și creativă”

 

BD&P este recunoscută pentru disponibilitatea sa de a încuraja noile talente prin asocierea tinerilor avocați cu mentori ai personalului senior și oferindu-le experiență semnificativă în unele dintre cele mai complexe tranzacții ale firmei. Românca a beneficiat de mentoratul unui partener experimentat al firmei, Kathy Pybus, dar și al partenerului coordonator, Alicia Quesnel, care au lucrat alături de ea la dosare importante, inclusiv într-una dintre cele mai mari tranzacții de finanțare din istoria Canadei.

„Simina este o tânără avocată incredibil de strălucitoare și creativă, care a muncit din greu pentru a atinge un nivel de expertiză în care să poată susține clienți în atât de multe domenii emergente”, spune Pybus. „Abilitățile ei reflectă pe deplin amploarea și profunzimea cunoștințelor, experienței, camaraderii și muncii în echipă care rezultă din faptul că am lucrat împreună în diferite etape ale carierei noastre”.

Ea notează că întreaga echipă juridică a BD&P este investită în noile oportunități pe care provincia le îmbrățișează.

„Alberta este cunoscută pentru afacerea sa energetică, dar ceea ce a fost întotdeauna la baza acesteia a fost o pasiune uriașă pentru inovare și pionierat în noile tehnologii”, spune ea. „Pe măsură ce acești inovatori se deplasează către surse regenerabile, GNL, hidrogen și rezolvă provocările tehnice ale captării carbonului, aceasta conduce la schimbare atât în ​​economie, cât și în practica noastră. Ne oferă privilegiul de a oferi asistență inovatoare clienților sofisticați care depășesc limitele”.

 

Simina: „Este o perioadă incredibil de interesantă să lucrăm în domeniul energiei în Canada”

 

Noile moduri de a face afaceri și crearea unor industrii complet noi necesită, de asemenea, abordări și soluții legale îndrăznețe.

„Ca tânăr profesionist, este incitant să lucrezi cu inovatorii din Alberta în fruntea transformării economice”, spune Simina. „Ne permite să împărtășim optimismul lor. Este o perioadă incredibil de interesantă să lucrăm în domeniul energiei în Canada – să vedem viitorul energetic condus de propriii noștri clienți din Alberta”.

Ea mai precizează că s-a născut în România, emigrând împreună cu familia în Canada în anul 1996.

„Nu am avut contacte personale sau de afaceri pentru a începe”, precizează ea. „Canada mi-a oferit oportunități pe care nu cred că le-aș fi putut avea în altă parte. Alberta m-a inspirat cu un sentiment de optimism, iar BD&P mi-a oferit oportunitatea de a-mi dezvolta pe deplin abilitățile. Toți au făcut posibil acest premiu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel