O româncă a murit la cumpărături sub ochii soțului și fetiței de 3 ani: „Era o femeie sănătoasă, o femeie tânără, harnică”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
foto ILUSTRATIV
foto ILUSTRATIV

Unele victime ale acestei boli perfide care face ravagii în toată lumea, nu își dau seama că starea lor se poate agrava brusc, iar automedicația este o capcană.

O femeie de 38 de ani dintr-o localitate din Iași, venită la cumpărături cu soțul și copilul, a simțit că i se face rău și, câteva ore mai târziu, a murit.

Soțul le-a povestit medicilor că ea lua pastile pentru a scăpa de gripă, fără să consulte vreun medic. Nu era vaccinată, iar testele au dovedit că avea Covid.

Femeia de 38 de ani, soțul și fetița de 3 ani veniseră la cumpărături la un magazin alimentar din cartier. În timp ce se îndreptau spre casa de marcat, femeia a spus că se simte tot mai rău, iar bărbatul a scos-o la aer, pe brațe, într-un parc din apropiere și a sunat la 112.

 

„Testul antigen rapid era pozitiv pentru Covid”

 

Medicii veniți cu ambulanța au găsit-o într-o stare extrem de gravă.

„Saturația de oxigen era de 20%, respirațiile erau agonice, tensiune nemăsurabilă. La ajungerea echipajului de Terapie Intensivă era în stop, s-a efectuat resuscitare, inițial, activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute, a ajuns în UPU Spital Sfântul Spiridon, testul antigen rapid era pozitiv pentru Covid”, a precizat Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași, potrivit Știrile PRO TV.

Pacienta, nevaccinată, a făcut și testul PCR, care a arătat același rezultat. Medicii de la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iași nu au mai putut s-o salveze.

„Soțul ne-a povestit că de 10 zile se tratează la domiciliu cu medicație antitermică, antiinflamatorie pentru gripă. Nu a apelat nici medicul de familie doamna respectivă, a considerat că e o simplă gripă”, a mai adăugat dr. Diana Cimpoeșu.

 

Vecinii sunt șocați de sfârșitul femeii

 

Familia locuiește în Horlești, iar vecinii sunt șocați de sfârșitul femeii și de soarta fetiței, care a rămas orfană de mamă.

„Era o femeie sănătoasă, o femeie tânără, harnică, nu era o femeie care să fie bolnavă sau ceva de genul, nu. Eu nu mă tem de Covid, nu mă tem pentru că am trecut prin el. Și eu și tata și o mătușă de a mea și o soră de a mea. E o gripă un pic mai severă”, spune un vecin, conform sursei citate.

„Păcat, eu când am auzit, acum, dimineața, chiar am plâns după dânsa. Femeie tânără”, a mai spus o vecină.

„Ferească Dumnezeu. Nu mai bine de mine, că mi-am făcut injecție? Faceți-vă injecție, băieți. Nu avea nimic, nu avea, că ea venea pe aici, făcea treabă”, povestește un alt vecin.

Direcția de Sănătate Publică Iași a deschis o anchetă epidemiologică, urmând că toți contactii direcți ai familiei să fie testați. În prezent, spun medicii, peste 75% din pacienții care ajung în Unitățile de Primiri Urgențe vin cu forme grave de Covid și într-o stare avansată de boală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel