O româncă a dat lovitura în Italia cu o afacere de suflet: „În următorii ani, oamenii se vor întoarce la munca pământului, ca în trecut“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă în vârstă de 36 de ani, care anterior a lucrat într-o fabrică, crește găini în Monteriggioni, o comună din provincia Siena. Ea a ales să își părăsească locul de muncă pentru a investi în ferma sa și în agroturism. Povestea sa, relatată inițial de publicația italiană Il Fatto Quotidiano, a ajuns și în presa din Suedia ca exemplu de bune practici.

Mihaela Dinică s-a născut în România și se află în Italia de două decenii. În 2022, Mihaela Dinică a câștigat un premiu important. "Sper să fiu un exemplu pentru mulți, mai ales pentru femei", a declarat românca stabilită în Italia. Ea are și un sfat pentru cei care decid să își părăsească locul de muncă pentru a începe o afacere: "Suflecă-ți mânecile. Și ține-te bine".

Ea a început afacerea după ce s-a încheiat izolarea din pandemia de Covid-19. "Am început afacerea imediat ce s-a încheiat izolarea, cumpărând animalele și echipamentul, ajutată doar de familia mea". Românca crede că este norocoasă pentru că familia ei i-a sărit mereu în ajutor. Ea a ținut să precizeze că, până acum, statul nu i-a oferit niciun fel de ajutor.

În plus, Mihaela Dinică a precizat că principalul obstacol a fost cel financiar. "Sprijinul vine doar de la companiile mari", a spus ea. "Cele mici trebuie să își suflece mânecile și să facă totul singure. Acesta este un adevăr trist pentru mulți".

Mihaela Dinică s-a născut în România și se află în Italia de două decenii. Românca a început să lucreze la vârsta de 18 ani. În prezent, ferma sa se întinde pe o suprafață de zece hectare și are peste 300 de animale, printre care 200 de găini, un cal, doi măgari, rațe, prepelițe și păuni.

Femeia își începe ziua având grijă de animale, hrănind găinile și "acordând câteva momente pentru a se bucura de compania ei. Să lucrezi printre animale este un lucru frumos".

"Animalele dau uneori mai multă dragoste decât oamenii"

 

Românca crește, de asemenea, Araucana, o rasă de pui originară din Chile, care depune ouă albastre. Numele acestei rase de pui provine de la poporul indigen Mapuche, care era cunoscut sub numele de Aruacani, un popor indian originar din centrul Chile și sudul Argentinei.

Femeia le-a găsit pe internet și a mers personal pentru a obține câteva exemplare pentru a începe să le crească. Românca este singura care crește această rasă în regiunea sa. Ouăle sunt gustoase și "sărace în colesterol", a adăugat Mihaela Dinică.

Afacerea româncei a fost desemnată câștigătoare a premiului Oscar Green 2022, promovat de Giovani Impresa Coldiretti Toscana, care onorează capacitatea de adaptare a noii generații de fermieri.

"Sunt convinsă că în următorii ani oamenii se vor întoarce la munca pământului ca în trecut. Iar numărul celor care vor face această alegere va crește și mai mult", a declarat Mihaela Dinică.

Pe viitor, românca vrea să colaboreze cu alți fermieri din zonă și să crească numărul de animale. De asemenea, intenționează să dezvolte un proiect de fermă educațională în care să implice școlile și instituțiile din zonă.

"Animalele dau uneori mai multă dragoste și satisfacție decât oamenii", a mai spus românca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel