O ROMÂNCĂ a dat în JUDECATĂ cea mai puternică armată din lume

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
pexels.com
pexels.com

O femeie din Constanţa a pierdut procesul cu US Army, după ce aceasta le-a cerut americanilor să îi plătească contribuţiile la stat. Femeia fusese angajată translator de un subcontractor al US Army, de la baza millitară Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa

Curtea de Apel Constanţa a respins acţiunea unei femei care a chemat în instanţă US Army. Femeia a cerut în faţa judecătorilor suma de 7.800 de lei, motivând că pârâtul nu i-a făcut contract de muncă într-o colaborare care s-a desfăşurat printr-un PFA şi astfel nu i-ar fi plătit contribuţiile la stat. Şi Tribunalul Constanţa îi respinsese femeii acţiunea în luna mai.

Femeia din Constanţa a dat în judecată, la începutul anului 2019, Armata SUA pentru că, spunea ea, nu i-ar fi făcut contract de muncă şi ar fi plătit-o pentru servicii de traducere printr-un PFA, drept pentru care nu i-au mai plătit contribuţiile la stat.

Suma invocată de femeie pentru contribuţiile CAS şi CASS se ridică la 7.800 de lei pentru anii 2012-2013, dar aceasta a solicitat şi dobânzi şi penalităţi până în prezent. Însă, conform judecătorilor, femeia a fost angajată translator de un subcontractor al US Army, de la baza millitară Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa.

Pe scurt, instanţa a reţinut că atâta vreme cât femeia nu a avut un contract de muncă cu US Army, acest contract nu poate fi invocat în proces şi, astfel, Armata SUA nu poate avea calitate procesuală.

Soluţia judecătorilor Tribunalului Constanţa a fost menţinută şi de judecătorii Curţii de Apel, care au respins ca nefondată acţiunea. Decizia Curţii de Apel e definitivă, anunță Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel