O profesoară i-a lăsat averea sa unui bărbat care i-a fost elev în urmă cu 50 de ani: "M-au sunat de la bancă, nu mi-a venit să cred"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Roma, creștere semnificativă a criminalității: O femeie în vârstă atacată și jefuită pe stradă în plină zi
Roma, creștere semnificativă a criminalității: O femeie în vârstă atacată și jefuită pe stradă în plină zi

O profesoară i-a lăsat averea sa unui bărbat care i-a fost elev cu jumătate de secol în urmă. O legătură de prietenie care a durat zeci de ani și pe care profesoara Maria nu a uitat-o. 'A fost ca o a doua mamă pentru mine', povestește astăzi bărbatul.

În urmă cu 47 de ani, profesoara de școală primară Maria Pettirossi l-a întâlnit pentru prima dată pe elevul Andrea Arrighetti la Institutul Fratti din Sesto Fiorentino (Florența), care astăzi nu mai există. Era anul 1976. De-a lungul anilor, între cei doi s-a dezvoltat o puternică legătură de prietenie, care a durat aproape o jumătate de secol. Atât de specială, încât profesoara, înainte de a muri, a decis să lase moștenirea sa elevului său preferat. După cum a relatat La Nazione, Andrea Arrighetti, acum în vârstă de 54 de ani, a povestit această frumoasă poveste de afecțiune și generozitate.

Italia. O fostă badantă româncă, un nou început după 17 ani de locuri de muncă nedeclarate și precare. Povestea emoționantă a Magdei, care a luat-o de la zero

"A fost întotdeauna o relație bună. Am uitat totul despre profesori", spune fostul elev. "Pe ea nu, o vedeam un pic ca pe o a doua mamă. Eram un copil destul de tulburat pe atunci, i-am dat bătăi de cap. Poate de aceea m-a luat la inimă. Dar nu credeam că îmi va lăsa moștenire". El continuă: "Părinții mei aveau un magazin de mercerie, de Crăciun îi dădeam profesoarei Maria clasica agendă cu calendar. Vara, îi trimiteam câte o carte poștală din stațiunea de vacanță, iar aceste mici gânduri au continuat și după terminarea școlii primare".

O profesoară i-a lăsat averea sa unui bărbat care i-a fost elev în urmă cu 50 de ani

 

După ce relația școlară s-a rupt inevitabil, învățătoarea și elevul au păstrat legătura. Nu au lipsit mesajele de urări între cei doi la fiecare aniversare. Între timp, la mijlocul anilor 1980, profesoara s-a pensionat și s-a mutat între Sarzana și Trebiano d"Arcola (La Spezia), orașul ei natal.

"Sunt pasionat de ciclism, iar părinții mei aveau o casă în Marina di Massa, așa că, atunci când puteam, făceam mereu un ocol pentru a merge să o salut", a explicat Arrighetti, "iar relația s-a consolidat de-a lungul anilor. Când m-am căsătorit, în urmă cu douăzeci de ani, am invitat-o la nuntă, dar nu a putut participa, iar când s-au născut copiii mei mi-a trimis o telegramă cu urări".

De-a lungul anilor, Maria Pettirossi i-a repetat mereu fostului său elev că "atunci când va muri va avea un gând pentru mine, bineînțeles că eu credeam că glumește, era foarte bătrână... dar când a auzit că m-am mutat, mi-a cerut informații detaliate. Atunci am avut îndoiala că ea vorbea serios", a continuat fostul elev.

„M-au sunt de la bancă, nu mi-a venit să cred“

 

În noiembrie 2022, profesoara a murit, la vârsta de 92 de ani, în urma unor complicații cauzate de covid. "Ultima dată o întâlnisem în aprilie. Și după o legătură de aproape 50 de ani, nu puteam să lipsesc de la înmormântare. Cu acea ocazie, îngrijitoarea mi-a spus că vom ține legătura în curând. Mi-am dat seama că profesoara nu glumise".

Recent, bărbatul a fost contactat de o bancă din Sarzana: "M-au sunat cu vestea moștenirii, o sumă mare, Maria avea o poliță de asigurare de viață și mi-a făcut-o mie. Chiar și angajatul băncii a fost uimit", a adăugat bărbatul, încă neîncrezător: "Așa că m-am urcat în mașină în direcția Liguria, spre cimitirul unde se odihnește. Pentru a-i mulțumi".

Andrea Arrighetti are astăzi un singur regret: "Nu am ajuns la timp pentru a o prezenta copiilor mei. Dar le-am povestit despre ea, despre draga mea profesoară Maria".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel