O prezentatoare BBC a fost dată afară din avion împreună cu familia ei, după ce a rugat pasagerii să nu consume alune

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

O prezentatoare de știri cunoscută de la BBC a relatat recent un incident neplăcut petrecut pe un zbor al companiei SunExpress, când a fost "dată jos" din avion împreună cu familia ei din cauza unei simple cereri.

Georgie Palmer, cunoscută pentru prezentarea prognozei meteo, se afla la bordul unui zbor de la Londra Gatwick către Dalaman, Turcia, împreună cu soțul ei și cele două fiice. Cererea simplă pe care au făcut-o către echipajul de zbor a fost să facă un anunț pentru ceilalți pasageri să evite consumul de alune, deoarece fiica lor, Rosie, suferă de o alergie anafilactică la acest aliment.

Cu toate că aceasta nu ar fi avut nevoie să intre în contact direct cu alunele, prezența acestora la bordul avionului putea fi periculoasă pentru viața ei. După ce echipajul a refuzat să facă anunțul solicitat, Palmer a încercat să transmită mesajul direct către ceilalți pasageri, în mod pașnic.

"Când a aflat că am vorbit cu ceilalți pasageri, a țipat la mine din cabina de pilotaj. Era atât de supărat, încât următorul lucru pe care mi l-am dat seama a fost că ni s-a spus să coborâm din avion. Este cu adevărat frumos cum fiecare pasager din acel avion a fost atât de minunat, dar nimeni dintre cei care lucrau în acel avion nu a arătat nici măcar un gram de compasiune.", spune femeia.

Căpitanul zborului s-a infuriat și a decis să-i dea jos pe Palmer și familia ei din avion înainte de decolare. Potrivit relatărilor, căpitanul a considerat că este mai sigur să nu călătorească cu familia, având în vedere solicitările lor legate de alergia la alune.

 

Familia s-a simțit extrem de jignită

 

Incidentul a stârnit indignarea și frustrarea prezentatorarei tv și a familiei sale, care au fost nevoiți să-și schimbe planurile de călătorie și să suporte costuri suplimentare în valoare de 5.000 de lire sterline pentru a-și continua călătoria către destinație cu un alt zbor.

În replică, compania aeriană SunExpress a declarat că nu au putut face anunțul solicitat de familie și că au decis să-i dea jos din avion din motive de siguranță.

"Când i s-a explicat acest lucru pasagerului, acesta a manifestat un comportament agresiv față de membrii echipajului nostru și a încercat să aibă acces în cabina de pilotaj. Pentru a asigura siguranța echipajului nostru și a pasagerilor de la bord, nu putem tolera un comportament agresiv și indisciplinat în timpul zborurilor noastre."

De asemenea, compania a subliniat că pe site-ul lor există o politică referitoare la notificarea cererilor speciale cu 48 de ore înainte de zbor, dar că în acest caz nu s-a primit nicio notificare prealabilă.

Incidentul ridică întrebări legate de politica și practicile companiilor aeriene în ceea ce privește siguranța pasagerilor cu alergii alimentare și modul în care acestea tratează astfel de situații.

În timp ce SunExpress promite o analiză a evenimentelor și soluții mai eficiente pentru pasagerii cu alergii, Palmer și familia ei rămân profund afectați de experiența neplăcută și neînțelegerea întâmpinată în timpul călătoriei lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel