O pictură renascentistă importantă, găsită într-un bungalow din Londra, se vinde cu peste 250.000 de lire sterline

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O pictură renascentistă importantă, găsită într-un bungalow din Londra, se vinde cu peste 250.000 de lire sterline / Foto: Unsplash
O pictură renascentistă importantă, găsită într-un bungalow din Londra, se vinde cu peste 250.000 de lire sterline / Foto: Unsplash

O pictură renascentistă "semnificativă" realizată de un elev al lui Boticelli se vinde cu peste 250.000 de lire sterline după ce a fost găsită agățată deasupra unui pat într-un bungalow din Enfield, Londra. 

O pictură renascentistă a unui maestru italian, găsită agățată deasupra unui pat într-un bungalow din Enfield, a fost vândută pentru peste 250.000 de lire sterline, conform Daily Mail.

Reprezentarea Madonei și a Pruncului de Filippino Lippi, un elev al lui Boticelli, a fost pictată în secolul al XV-lea. A fost descoperită în timpul unei evaluări de rutină a conținutului unei case de către Siobhan Tyrell, evaluator la Dawsons Auctioneers, care a apărut în emisiunea Antiques Roadshow.

Proprietara tabloului, care a moștenit capodopera de la tatăl ei în urmă cu mai bine de 30 de ani, este o femeie de 90 de ani, bolnavă de demență, care locuiește într-un azil de bătrâni de anul trecut.

Familia ei își vindea bungalow-ul din Enfield, în nordul Londrei, pentru a plăti pentru îngrijirea ei, când a fost făcută descoperirea surprinzătoare.

Ei nu aveau nicio idee despre tablou, istoria sau valoarea acestuia.

 

 

Peste 20 de persoane din întreaga lume au licitat

 

Pictura în ulei pe pânză, care măsoară 50 cm x 43,5 cm, a ajuns la prețul de 255.000 de lire sterline atunci când a fost scoasă la licitație.

Peste 20 de persoane din întreaga lume au licitat, dar în cele din urmă a fost vândut unui cumpărător britanic.

Peter Mason, directorul de licitație, a declarat: "Am avut peste 20 de ofertanți activi în ziua licitației, dar a devenit o cursă cu doi cai atunci când am ajuns la 100.000 de lire sterline. Știam că se va vinde bine, dar prețul final ne-a depășit așteptările".

Doamna Tyrell, șefa evaluatorilor de la casa de licitații, a declarat: "Nu era nimic excepțional în casă până când am intrat în dormitor și am văzut tabloul atârnând, dezechilibrat, deasupra unui pat. Deși sunt un evaluator generalist și nu un specialist în pictură, am recunoscut imediat că era semnificativ.”

Aubrey Dawson, director general la Dawsons, a declarat:

"Fiind o casă de licitații internațională, vindem multe obiecte de o valoare mult mai mare, dar acesta a fost special și a dat echipei un adevărat entuziasm.

Majoritatea oamenilor urmăresc programe precum Antiques Roadshow pentru a vedea cum sunt descoperite descoperiri rare și cu toții sperăm în secret să găsim ceva care să se ascundă în propriile noastre poduri.”

 

Se crede că Filippino Lippi s-a născut în Italia în 1457 și a fost elevul lui Botticelli

 

Canonul său de lucrări include fresce și altare alături de picturi. Poze AICI.

Deși opera sa este adesea eclipsată de cea a tatălui său, Fra Filippo Lippi, și de artiștii mai tineri Rafael și Michelangelo, este în continuare considerată o influență importantă asupra artiștilor din Renașterea înaltă.

Dawsons Auctioneers este specializată în artă, bijuterii și antichități.

 

Filippino Lippi: Pictorul care a influențat artiștii italieni ai Renașterii înalte

 

Filippino Lippi a fost un pictor italian care a lucrat la Florența la sfârșitul secolului al XV-lea și începutul secolului al XVI-lea, până la moartea sa în 1504. 

Deși a avut succes în timpul vieții sale, strălucirea sa a fost în mare parte uitată în prezent. 

Potrivit National Gallery, acest lucru s-ar putea datora în parte faimei uriașe a lui Rafael și Michelangelo, doi pictori care au făcut parte din generația de pictori italieni care a urmat celei a lui Lippi. 

Lippi este văzut ca o legătură între realizările din secolele al XV-lea și al XVI-lea, opera sa influențând artiștii din Înalta Renaștere. 

Pictorul și-a perfecționat abilitățile în timp ce a fost elevul mult mai faimosului Sandro Botticelli. Tabloul lui Lippi care a fost vândut la licitație este o altă pictură a pictorului reprezentând Madona și Pruncul. 

Cealaltă versiune, pictată în 1485, este deținută de Metropolitan Museum of Art din New York.  O Madonă este o reprezentare a Fecioarei Maria. Ea este adesea reprezentată alături de copilul ei Iisus, ca în picturile lui Lippi.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel