O nouă escrocherie în Spania. Hoții se dau drept Agenția Fiscală pentru a fura informații bancare

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Captură de ecran - Stânga / Ilustrativ - Dreapta / Sursă foto: X @guardiacivil & pixabay.com
Foto: Captură de ecran - Stânga / Ilustrativ - Dreapta / Sursă foto: X @guardiacivil & pixabay.com

Garda Civilă avertizează asupra unei noi escrocherii care vizează declarația de impozit pe venit.

Garda Civilă a emis o avertizare privind o nouă tactică de escrocherie în declarația de impozit pe venit, cunoscută sub numele de "smishing", în care infractorii se dau drept Agenție Fiscală pentru a obține informații confidențiale.

Campania de informare privind Veniturile și Activitatea corespunzătoare exercițiului financiar 2023 a început la 3 aprilie 2024, iar contribuabilii sunt încurajați să consulte și să depună proiectul declarației lor de impozit pe venitul persoanelor fizice până la 1 iulie. Cu toate acestea, infractorii profită de această oportunitate pentru a comite infracțiuni împotriva potențialelor victime.

Cum funcționează escrocheria

 

Potrivit informațiilor furnizate de Garda Civilă prin rețelele sale oficiale de socializare, infractorii au demarat o campanie de uzurpare a identității Agenției Fiscale prin SMS-uri, informând destinatarii despre o presupusă rambursare a venitului pentru anul 2023.

Mesajele conțin link-uri către site-uri web frauduloase, menite să obțină date personale și bancare ale victimelor, scrie 20minutos. 

Această metodă de fraudă se bazează pe trimiterea de mesaje text care informează utilizatorii despre o presupusă returnare a plății venitului. În acest caz, mesajul conține informații false despre o plată de 411,00 euro și un link către un site web fraudulos care se pretinde a fi al Agenției Fiscale.

Garda Civilă avertizează asupra pericolelor acestei scheme și îndeamnă publicul să fie extrem de precaut înainte de a furniza informații importante sau de a accesa linkuri suspecte. Este esențial ca oamenii să verifice întotdeauna autenticitatea oricăror comunicări primite de la autorități fiscale și să se asigure că interacționează doar cu surse de încredere.

------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel