O nouă ameninţare la adresa sănătăţii în Spania, după invazia de țânțari tigru

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O nouă amenințare pentru sănătate în Spania, după ce țânțarul tigru african, purtător al virusurilor West Nile sau Zika, a invadat provincia Castellon. Insecta s-a colonizat deja 75 dintre cele 135 de municipalități din Castellon, cu 64% mai mult decât acum trei ani.

Țânțarul tigru a invadat provincia Castellón, în măsura în care este deja prezent în 75 din cele 135 de municipalități din provincie, atât pe coastă, cât și interior, cu trei localității mai multe decât în ​​ultimul trimestru al anului 2019. Acest lucru este clar din ultimele date calculate de Ministerul Sănătății - din luna aprilie - în urma controalelor periodice efectuate de laborator de entomologie și combatere a dăunătorilor de la Universitat de València.

Testele confirmă faptul că această insectă periculoasă a colonizat cu până la 64% mai multe orașe decât acum trei ani, ceea ce explică faptul că municipalitățile întăresc tratamentele în casă și pe străzi pentru a atenua o mlimă care provoacă ravagii în rândul populației. Un exemplu este Onda, care continuă să dezinfecteze potențialul focar al zonei urbane printr-un serviciu profesional, dar impune Consiliului Județean să acționeze în zonele interurbane.

Până în prezent inconvenientele pentru populație nu au fost atenuate, însă există un grup deosebit de vulnerabil și expus înțepăturilor țânțarului tigru. Este vorba despre fermieri sau cei care lucrează în agricultură, din moment ce condițiile insectelor funcționează pe câmp și, după cum a anunțat ieri purtătorul de cuvânt al PP, Ana Obiol, provoacă deja plângeri în rândul locuitorilor din Ribera de Cabanes, care cer soluții. 

Focare descperite după carantină

 

În Comunitate, această insectă este activă tot timpul anului, deși cea mai mare activitate are loc între lunile mai și noiembrie. De obicei face mai multe înțepături la rând, deoarece femela trebuie să se hrănească de mai multe ori. Larvele țânțarului tigru sunt detectate în ulcioare, găleți, vase, scurgeri de la curte, chiuvete, sisteme de scurgere a acoperișului, bălți etc., astfel încât experții în tratare au detectat în acest an numeroase focare în proprietățile private, în special la două reședințe pe coastă, unde în timpul izolării din cauza alarmei sanitare, au fost detectate case goale cu acumulări de apă din cauza ploilor, care s-au transformat în cuiburi de insecte, ceea ce a declanșat disconfort, informează El Peridico Medtierraneo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel