O mare româncă a RENUNȚAT la cariera de la ONU pentru a se întoarce în țară

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
ONU: Peste 300.000 de civili au murit în războiul civil din Siria
ONU: Peste 300.000 de civili au murit în războiul civil din Siria

Luni, 26 martie, românii - din întreaga lumea - se gândesc la Margareta, dar nu la o Margareta oarecare, ci la cea care ne-a dat cea mai frumoasă lecție de viață.

Vorbim despre Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, care astăzi este sărbătorită. 

Educație și activitate

Majestatea Sa Margareta urmează școala în Italia, Elveția, apoi în Marea Britanie, la un internat. Întorcându-se în Elveția la vârsta de 14 ani, urmează Liceul Francez unde se îndrăgostește de filosofie, fiind una din materiile preferate în timpul liceului. După terminarea liceului, susține bacalaureatul francez, iar apoi petrece un an în Italia, alături de bunica sa Regina Mamă Elena, în frumoasa reședință a acesteia de lângă Florența la Vila Sparta, care o încurajează să meargă la Universitatea din Edinburgh.

 (w670)

După absolvirea Universității din Edinburgh, unde obține, in 1974, licenta (M.A.) în Sociologie, Știinte Politice și Drept Public Internațional, a lucrat într-un număr de universități britanice, specializându-se în sociologie medicală și politici de sănătate publică, ulterior participând într-un program de cercetare coordonat de Organizația Mondială a Sănătății, concentrat pe elaborarea de recomandări de politici de sănătate și proiecte de sănătate preventivă.

[citeste i]

În 1983 s-a mutat la Roma și s-a alăturat Organizației pentru Alimentație și Agricultură a ONU, unde, ca membră a echipei proiectului Zilei Mondiale a Alimentației, a lucrat la o campanie de promovare în masă a programelor de agricultură, nutriție și eradicare a sărăciei. Trei ani mai târziu s-a alăturat Fondului Internațional de Dezvoltare a Agriculturii. În toamna lui 1989 și-a abandonat cariera la ONU și s-a mutat la Geneva să lucreze împreună cu tatăl ei, devotându-se în întregime muncii de caritate pentru România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel