O mamă româncă, agresată de soțul alcoolic, are interzis la divorț de la preotul din sat: „Trebuie să-și ducă crucea”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
O mamă româncă, agresată de soțul alcoolic, are interzis la divorț de la preotul din sat: „Trebuie să-și ducă crucea”
O mamă româncă, agresată de soțul alcoolic, are interzis la divorț de la preotul din sat: „Trebuie să-și ducă crucea”

Cristina, o mamă româncă cu cinci copii, deşi este abuzată de ani de zile de soţul alcoolic, preotul Constantin Purice o îndeamnă să-şi „ducă crucea” şi o ameninţă că, dacă divorţează, statul îi va lua copiii.

Între doi soţi din localitatea Vârfu Dealului, comuna Pârteştii de Jos, județul Suceava, violenţa domestică a devenit de mai mulţi ani obişnuinţă. De vreo trei, declară Cristina, femeia de 42 de ani, în scandalurile dintre ea şi soţul ei, la care asistă şi cinci copiii minori, a intervenit şi poliţia. Astfel, din cauza confruntărilor repetate cu Nicu, soţul ei de 45 de ani, care sub influenţa alcoolului face scandal, ameninţă şi chiar o loveşte, ea a obţinut împotriva lui nu mai puţin de trei ordine de protecţie, situaţii în care bărbatul a fost obligat să părăsească locuinţa.

Ultima agresiune s-a petrecut chiar în seara de 25 martie, din nou sub ochii celor cinci copiii minori, ocazie cu care poliţiştii au deschis şi dosar de cercetare penală.

 

Preotul a pornit o adevărată ofensivă pentru „îndreptarea” Cristinei 

 

Faţă de abuzurile verbale şi fizice pe care le îndură, Cristina a declarat pentru Crai nou că, după prea mulţi ani cât a fost victima lor, la începutul lunii martie a avut în sfârşit curajul să introducă în instanţă acţiune de divorţ.

„Suntem căsătoriţi de 15 ani, dar cel mai tare soţul meu s-a înrăit după ce s-a născut al cincilea copil. De 5 ani mă gândesc ce să fac şi când voi avea curajul să divorţez, pentru că sunt 5 ani de când trăiesc numai în ameninţări şi câteodată abuzuri fizice. Mă distruge în primul rând psihic, iar asta nu e viaţă de dus nici pentru mine, nici pentru copiii mei. La băutură se întâmplă toate. Nu spun că atunci când nu bea e lapte şi miere, că tot prostii are şi atunci în cap, doar că atunci se mai controlează. Am hotărât să divorţez pentru că îmi ajunge”, povestește Cristina.

Se pare însă că nu de aceeaşi părere e şi preotul din Vârfu Dealului, Constantin Purice, care a pornit o adevărată ofensivă pentru „îndreptarea” Cristinei  şi, cu o mentalitate de Ev Mediu, o supune la presiuni continue să renunţe la divorţ, să nu-l mai alunge pe bărbatul ei, chiar dacă e violent, să-şi vadă de casă, să rabde stoică soarta de nevastă creştină, adică „să-şi ducă crucea”, tocmai de dragul celor 5 copiii, după părerea lui. Mai ciudat este că, depăşindu-şi atribuţiile spirituale, preotul o ameninţă că dacă divorţează – şi cum nu are venituri suficiente să-i întreţină – statul îi va lua copiii.

 

Părintele este convins că intervenţiile sale în familia Cristinei sunt corecte

 

Femeia susţine că preotul ar fi început tot iureşul asupra ei deoarece îi poartă pică pentru că, în urma unor confruntări „pe teme religioase”, ea şi copiii merg  acum la o biserică din satul vecin.

Părintele Cristian Purice este convins că intervenţiile sale în familia Cristinei sunt corecte şi la fel de convins că toate se întâmplă din vina femeii. Sfinţia sa a declarat pentru sursa citată că bărbatul ei nu este om rău, că îi este milă de el că e dat afară din casă  şi că a încercat să-i împace pe cei doi doar pentru că există la mijloc cinci copiii. Cum rămâne cu violenţa la care bărbatul s-a nărăvit de câţiva ani şi care poate duce într-o bună zi la o nenorocire? După părerea preotului, n-ar fi chiar aşa cum am auzit noi, dar el ştie, pentru că lumea îl informează, şi că tot femeia este de vină pentru ce se întâmplă în casa aceea, că şi ea bea şi face probleme.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel