O insulă din Italia oferă 600 de capre gratis.  Fiecare animal valorează 200 de euro

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

O insulă italiană ofertă gratuit capre. Iată cine poate primi spre adopție un animal.

 

 

Primarul orașului Lipari, Riccardo Gullo, a fost copleșit de cererile venite după ce autoritățile din Regiunea Sicilia au făcut public anunțul pentru "eliminarea gratuită a caprelor sălbatice" de pe insula Alicudi. Cu aproximativ 100 de locuitori și nu mai puțin de 600 de capre, mica insulă s-a confruntat cu o problemă crescândă de suprapopulare a acestor animale.

"Am primit multe solicitări", a declarat primarul Gullo pentru presa italiană. Anunțul pentru "eliminarea gratuită a caprelor sălbatice" a făcut ca mulți fermieri să fie interesați să adopte aceste animale. Fiecare capră valorează puțin sub 200 de euro pe piață, însă cele de pe insula Alicudi sunt oferite gratuit fermierilor care îndeplinesc cerințele stabilite.

Problema caprelor a devenit evidentă în timp, animalele pătrunzând pe terenurile locuitorilor, distrugând grădinile și rezervoarele de apă, și chiar perturbând structurile de piatră uscată care fac parte din patrimoniul UNESCO.

”Sper că am făcut cea mai bună alegere” 

 

Primarul Gullo, un susținător fervent al drepturilor animalelor, a respins opțiunea sacrificării acestor animale în favoarea adoptării lor de către fermieri. "Sunt un activist convins pentru drepturile animalelor", a afirmat el.

"Astăzi, un antreprenor a sunat să afle dacă le poate lua pe toate cele șase sute de capre imediat.", spune Gullo. 

Planul de monitorizare și izolare pentru aceste capre sălbatice a fost dezvoltat de birourile Departamentului de Dezvoltare Rurală din Regiunea Sicilia și a fost aprobat în noiembrie 2023. Potrivit acestui plan, fermierii din Italia pot solicita achiziționarea gratuită a maxim 50 de capre, cu condiția să le transporte și să le îngrijească pe cheltuiala lor.

Primarul Gullo speră că această inițiativă va fi un succes și că va putea fi replicată și în alte zone ale Insulelor Eoliene care se confruntă cu probleme similare de suprapopulare a caprelor. "Trebuie să intervenim mereu în natură cu soluții blânde", a subliniat el. "Sper că am făcut cea mai bună alegere posibilă și că aceste capre vor trăi o viață fericită.", spune primarul. 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel