O îngrijitoare, acuzată că a omorât bătrâna pe care o îngrijea în Israel, trimisă la psihiatrie. Ioana lucra în casa victimei de câteva luni

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
O îngrijitoare, acuzată că a omorât bătrâna pe care o îngrijea în Israel, trimisă la psihiatrie. Ioana lucra din august în casa victimei
O îngrijitoare, acuzată că a omorât bătrâna pe care o îngrijea în Israel, trimisă la psihiatrie. Ioana lucra din august în casa victimei

Ioana M., care îngrijea de o bătrâna de 97 de ani, în Israel, a fost trimisă la psihiatrie. Acesta este acuzată că, pe data de 12 octombrie, ar fi ucis-o pe bătrâna la care lucra. Purtătorul de cuvânt al poliției israeliene a declarat că moldoveanca, acuzată de omorul bătrânei de care îngrijea, și-a recunoscut vina. 

Avocatul suspectei a menționat că declarațiile acuzatei nu coincid cu faptele întâmplate, acuzând ancheta de privarea dreptului la apărare. Judecătorii din Hadera au prelungit termenul de reține pentru încă 7 zile a moldovencei Ioana Mohina, care ar fi omorât bătrâna de 97 de ani, fiind angajată în Israel să îngrijească de aceasta, transmite presa străină.

Avocata Ioanei a solicitat expertiza psihiatrică, menționând că aceasta ar fi fost reținută mai mult decât prevede legea. Instanța a acceptat cerere avocatei, suspecta a fost plasată la Spitalul de Psihiatrie pentru expertiză. Investigațiile au început la solicitarea rudelor bătrânei decedate, care afirmă că aceasta era în stare absolut conștientă.

 

Ioana lucra legal, de doi ani, în Israel

 

Ancheta a stabilit că Ioana lucra legal, de doi ani, în Israel. În acest timp, femeia a lucrat ca asistentă medicală. La bătrâna care a decedat, Ioana lucra din luna august 2021. Poliția a reținut-o, pe data de 12 octombrie 2021, pe moldoveanca suspectată de uciderea bătrânei pe care o îngrijea.  Ancheta a fost demarată în baza unei cereri, depuse la poliție, de către rudele decedatei. Acestea au declarat că au găsit-o pe bătrână inconștientă în pat, în apartamentul ei de pe strada Ha-Erez. Imediat a fost chemat serviciul de ambulanță, însă medicii doar au constatat decesul, relatează vesty.co.il.

Agenții de poliție, care au ajuns la apartamentul victimei, au constatat că în interior era ordine și curățenie De asemenea, nu au fost găsite urme de violență pe cadavrul femeii decedate. Corpul a fost trimis la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei, care va stabili cauza decesului.

 

O îngrijitoare a incendiat un apartament. Femeia susține că are implantat un „cip”, care îi dă ordine

 

Rudele au mărturisit că femeia de 97 de ani era sănătoasă. Ultima dată când au vorbit cu ea la telefon a fost pe 11 octombrie, la ora 22:00. Deoarece, dimineața nu a mai răspuns la apeluri, rudele au sosit la casa acestea, unde au găsit-o inconștientă.  Asistenta bătrânei a fost interogată, apoi reținută sub suspiciunea de crimă .Ancheta este condusă de Direcția de poliție a criminalității din Menashe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel