O infirmieră cu COVID-19 a fugit din spital să se roage la biserică. Până să fie prinsă, a sărutat toate icoanele

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Femeia în vârstă de 48 de ani este infirmieră la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui. Aceasta a fost confirmată cu Covid 19 și este internată cu Covid 19 la Spitalul din Bârlad de zece zile. Femeia, acum, pe lângă faptul că este bolnavă de Covid 19, este cercetată și într-un dosar penal deschis de polițiști „in rem” pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Pentru că avea o formă ușoară de Covid iar pavilionul unde era internată se afla chiar lângă Biserică (cea din curtea Spitalului) femeia s-a gândit duminică dimineață, că ar fi bine să meargă la slujbă și să se roage să scape de boală. Doar că, după ce a pupat toate icoanele din Biserică și s-a închinat la ele, a fost înșfăcată de medici direct din mijlocul enoriașilor și dusă înapoi în salon.

„Nu se face așa ceva, oricât de credincios ești! Infecția se răspândește foarte repede, nu trebuia să meargă la Biserică. Noi nu putem încuia pacienții, dar aceștia trebuie să fie conștineți că nu au voie în comunitate, dacă nu sunt complet vindecați! Chiar dacă avea mască, ea a sărutat toate icoanele! Am fost nevoiți să anunțăm și poliția”, a spus Daniela Borș, managerul spitalului bârlădean, potrivit Vremea Nouă.

„Am fost sesizați prin apel la 112 de către un medic de la spitalul din Bârlad, cu privire la faptul că, o femeie de 48 de ani ar fi părăsit salonul unde era internată. În scurt timp aceasta a fost găsită în interiorul bisericii din curtea spitalului. A fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel