O gravidă și alte 10 persoane au traversat, ilegal, Dunărea cu o barcă pneumatică

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
O gravidă și alte 10 persoane au traversat, ilegal, Dunărea cu o barcă pneumatică
O gravidă și alte 10 persoane au traversat, ilegal, Dunărea cu o barcă pneumatică

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche – I.T.P.F. Timişoara au depistat unsprezece cetăţeni străini din Egipt, Turcia şi Camerun care au încercat să intre, ilegal, în ţară, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni pneumatice.

Două dintre femeile din grup, una dintre ele fiind însărcinată, au fost transportate la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În data de 02.07.2021, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova-Veche, judeţul Caraş Severin, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcaţiune care a intrat în apele teritoriale româneşti.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, în urma căreia au depistat şi reţinut, la malul românesc al Dunării, pe direcţia km flv. 1055, unsprezece cetățeni străini, şase femei şi cinci bărbaţi. Două dintre persoanele de sex feminin acuzau o stare de rău, una din acestea fiind însărcinată, fapt pentru care, imediat, polițiștii de frontieră au transportat femeile la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, în prezent starea lor de sănătate fiind stabilă. 

Restul grupului a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.  În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că sunt cetățeni din Egipt, Turcia şi Camerun, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani. Aceştia au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu o ambarcaţiune pneumatică, cu intenția de a ajunge în ţări din vestul Europei. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel