O fetiță româncă de 11 ani a murit după ora de sport: „A căzut din picioare”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
O fetiță româncă de 11 ani a murit după ora de sport: „A căzut din picioare”
O fetiță româncă de 11 ani a murit după ora de sport: „A căzut din picioare”

Moartea subită a unei eleve, imediat după ce a ieșit de la ore, a ajuns în atenția poliției din județul Iași.

Copila în vârstă de 11 ani s-a prăbușit în fața colegelor de clasă, iar medicii nu au reușit să o salveze. Necropsia indică o problemă respiratorie gravă. În semn de solidaritate, elevii și profesorii au ținut miercuri un moment de reculegere la finalul cursurilor.

Vanesa avea 11 ani și era elevă în clasa a cincea, la Școala Gimnazială din comuna Butea. Marți, s-a prăbușit sub privirile colegilor după ce a terminat orele și se îndrepta spre microbuzul școlar. Profesoara de educație fizică i-a făcut masaj cardiac până la sosirea ambulanței.

„Fetița nu era scutită medical, nu era în evidențele noastre ca având problemă medicală care să fie certificată cu vreun act. A căzut din picioare. Fetițele au alergat plângând spre doamna de sport. A luat telefonul, a sunat al 112 și a alergat în trombă spre fetiță. Din secunda aceea, a început să îi facă masaj cardiac, sunând disperată la 112. A venit Salvarea și după manevrele specialiștilor au declarat decesul”, a precizat Geta Predoi, director Școala Gimnazială Butea, potrivit Știrile PRO TV.

„Sunt șocat pentru că nu a dat niciun semn că ar putea să apară așa ceva”, a spus Mihai Pauliuc, profesor de matematică, conform sursei citate.

„O fetiță foarte cuminte, nu am cuvinte pentru fetița asta”, a spus o vecină.

„Se juca mereu, avea prietene care veneau acolo, se jucau. Se juca afară cu fratele ei. Copila, foarte educată, veselă, chiar era rușinoasă. E păcat, că era un copil educat”, a povestit altă vecină.

 

Legiștii vorbesc despre insuficiență cardio-respiratorie acută

 

Cauza morții va fi stabilită după analize amănunțite.

Deocamdată legiștii vorbesc despre insuficiență cardio-respiratorie acută.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, a precizat Ioana Bîlea, purt. de cuv. IPJ Iași.

Familia îndoliată se pregătește de înmormântare.

„Stăm cu sufletul alături de familie, financiar o să analizăm să vedem ce putem face. E o familie de oameni frumoși, exemplu în sat, cuminți”, spune Primarul comunei Butea.

O anchetă internă va fi deschisă, cel mai probabil și la școală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel