O fetiță româncă dintr-un centru de plasament, abuzată de un asistent social

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O fată de 14 ani dintr-un centru de plasament din Bârlad a povestit unui angajat DGASPC că a fost abuzată sexual de un bărbat care lucrează într-un alt centru social din localitate. DGASPC Vaslui face o anchetă în acest caz, iar polițiștii fac cercetări în două dosar penale.

Fata, care se află într-un centru de plasament din Bârlad, a povestit în urmă cu câteva zile unui angajat DGASPC Vaslui că a fost abuzată sexaul de un asistent social în urmă cu șase luni.

„Este o sesizare făcută de noi la poliție. În paralel demarăm și o cercetare discplinară pentru salariatul în cauză. În privinta salariatului, pe perioada derulării cercetărilor, s-a luat măsura transferului într-un alt serviciu social, în care nu sunt îngrijiți copii", a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

 

Nu este prima dată

 

Minora este deja consiliată pshihologic, iar polițiștii au început cercetările.

„Am fost sesizați de către DGASPC, o sesizare a fost făcută astăzi (vineri- n.r.) și una în decembrie. Sunt două dosare de cercetare penală, unul sub aspectul săvârșirii infracțiuinii de act sexual cu un minor și unul privind săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală", a spus Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Nu este prima dată când fata spune că a fost victima unei agresiuni sexuale. În decembrie anul trecut, DGASPC a sesizat poliția după ce copila a povestit că a fost agresată.

 

Două dosare deschise

 

Potrivit unor surse judiciare, în urma sesizării din decembrie a fost deschis dosarul privind agresiunea sexuală, iar vineri cel privind săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor.

Cercetările în acest caz sunt coordonate de către un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel