O femeie din Alba a împlinit 102 ani, de Ziua Naţională a României. E născută la un an după Marea Unire de la Alba Iulia

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

O femeie din judeţul Alba a împlinit, miercuri, de Ziua Naţională a României, 102 ani, fiind cea mai în vârstă persoană din comuna Sâncel.

Născută în 1 decembrie 1919, la un an după Marea Unire de la Alba Iulia, Ana locuieşte în Sâncel, alături de fiica şi de ginerele său. Până în acest an, "nana Ană", cum i se spune, nu s-a confruntat cu probleme majore de sănătate, însă în septembrie ea s-a îmbolnăvit de COVID-19. Femeia, care era vaccinată, s-a vindecat după o perioadă de spitalizare la Spitalul Municipal Blaj.

La împlinirea vârstei de 100 de ani, în urmă cu doi ani, aceasta a fost felicitată de către primarul din Sâncel, care i-a înmânat o diplomă în semn de apreciere, un buchet de flori şi un tort de ciocolată, precum şi de preotul paroh, care i-a oferit o icoană. Acum, din cauza pandemiei de coronavirus, ea nu a putut fi vizitată.

Prahova: Povestea veteranului de război care trăiește de 8 decenii cu un glonț lângă inimă

 

Veteranului de război Ștefan Buzoianu din Cheia, județul Prahova, a fost rănit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și trăiește de opt decenii cu un glonț lângă inimă.

Consiliul Județean Prahova a prezentat miercuri povestea veteranului de război Ștefan Buzoianu, din Cheia, în cadrul proiectului „103 ani de România, 103 prahoveni emblematici”.

Ștefan Buzoianu din Cheia s-a născut în 1921, la trei ani de la Marea Unire, în perioada grea de după război. A copilărit într-o familie cu zece copii, la poalele Munților Ciucaș, locul în care s-a întors rănit de pe front și unde și-a întemeiat o familie.

A fost încorporat în februarie 1942, iar războiul l-a purtat până la Novorossiisk.

Ori de câte ori este întrebat de momentele trăite la ruși, nu omite episodul în care a fost „vizitat“ de moarte și în care s-a trezit cu un glonț în spinare. Un glonț care i-a perforat plămânul și i-a ajuns lângă inimă. A fost scos din tabăra de luptă și târât de ceilalți soldați pe o poiană de unde a fost preluat de sanitari.

Vezi aici povestea completă: Ștefan Buzoianu, veteranul care trăiește cu un glonț lângă inimă de 80 de ani. A fost împușcat în al Doilea Război Mondial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel