O familie de români venită din UK, nemulțumită de condițiile din carantină: „Nu se respectă normele de igienă!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O familie de români, revenită în țară din Marea Britanie și aflată în carantină, se plânge de condițiile din centrul în care sunt cazați.

Oamenii spun printre altele că angajații centrului nu poartă materiale de protectie, iar mâncarea le este lăsată în fața usii, în conditii neigienice.

„Când am intrat în tarã, am declarat cã as vrea sã fac carantina la domiciliu, pentru cã avem douã case în aceeasi curte, dar am fost refuzat. De ce? Cã oricum, din prima zi, de când am venit, nimeni de la DSP nu ne-a mai vizitat. Doar atunci ne-a luat temperatura.

Asta în conditiile în care sotia mea este însãrcinată în luna a patra si eu cred cã are nevoie de o atentie sporitã. Am citit că statul deconteazã cheltuielile pentru pijmalale, produse de igienă, că ne sunt asigurate serviciile de curătenie si de spălătorie, însã până acum noi nu am primit produse de igienă, iar hainele nici măcar nu avem unde să ni le spălăm. Din sapte oameni, câti ne-am întors din Marea Britanie, doar eu am primit pijamale, iar asta pentru cã m-am tinut de ei. Să nu mă întelegeti gresit, camera unde stăm arată bine, problema e că situatia nu e chiar asa cum e prezentată în mass-media. Nu se respectă normele de igienă. Mâncare este lăsată la intrarea în cameră pe podea, astăzi (n.r. ieri), pentru prima dată, au pus hârtie sub punga cu mâncare. N-am văzut pe nimeni să facă dezinfectie pe holuri, iar angajatii pensiunii intră în contact cu reprezentantii DSP fără a purta combinezoane sau alte materiale de protectie!", a declarat Gabriel, unul dintre vasluienii aflați în carantinã, potrivit vremeanoua.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel