O familie de români, izolată cu bunica moartă în casă. Nimeni nu iese, bătrâna era suspectă de COVID-19

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
StiriDiaspora

O familie e izolată cu bunica moartă în casă, în Timiș. Nimeni nu iese, bătrâna era suspectă de coronavirus și nu poate fi îngropată până nu vine rezultatul testului, făcut cu puține minute înainte de deces.

O femeie de 83 de ani din localitatea Periam din judeţul Timiş, a decedat luni, după ce i-au fost recoltate probe pentru coronavirus, iar acum familia aşteaptă rezultatul pentru a o putea înmormânta. Femeia decedată nu poate fi dusă la capelă, deorece este suspectă de infectare cu Covid 19, astfel că este ţinută în locuinţă.

Primarul localităţii Periam din judeţul Timiş, Cornel Dumitraş, a declarat că unul din membri familiei în care a decedat femeia de 83 de ani, este la spital, după ce a fost confirmat cu coronavirus, iar ceilalţi membri au fost şi ei testaţi şi aşteaptă rezultatul.

„Este o situaţie mai specială pentru că una dintre persoanele membre ale familiei este internată de vineri la spital, cu coronavirus. Este vorba despre fiul femeii decedate. Ieri li s-au făcut teste la toţi, inclusiv la mama celui internat care între timp a decedat. Ea are 83 de ani. Astăzi vor veni rezultatele, pe la ora 11.00, iar apoi femeia poate fi înmormântată. Dealtfel, familia a discutat cu firma de pompe funbre şi s-au înţeles că azi este înmormântarea”, a declarat primarul Cornel Dumitraş.

 

„Familia nu se poate atinge de decedată”

 

Potrivit edilului, femeia decedată nu putea fi dusă la capelă, potrivit noilor reguli, deoarece este suspectă de coronavirus.

„Familia nu se poate atinge de decedată, până când vine certificatul constatator al decesului. Noi avem capelă în comună, dar fiind vorba de o persoană suspectă de coronavirus, este interzis transportul la capelă. Este o situaţie specială, dar trebuie respectate nişte reguli”, a mai declarat primarul.

În familia decedatei mai locuiesc acum nora acesteia, nepotul şi strănepoata, o fetiță de zece ani. "Suntem trei în viață – eu, mama și fiică mea care are 10 ani. Am băgat-o în izolare într-o cameră de când a murit a bătrână și i-am zis să nu mai iasă.", a declarat mama copilei, potrivit Press Alert.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel