O explozie zguduie gara din Kiev, după un atac aerian: Un obuz a lovit zona

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un atac aerian rusesc a lovit miercuri în apropierea gării din sudul Kievului, unde se aflau mii de femei și copii care încercau să plece, a anunțat compania feroviară de stat ucraineană, în timp ce Adunarea Generală a ONU a cerut Moscovei să pună capăt invaziei sale, scrie Reuters.

Compania ucraineană de căi ferate a declarat că nu există informații imediate despre victime iar clădirea gării a suferit pagube minore. Trenurile circulă în continuare.

La Kiev , obuzul ocupanților a lovit zona pasajului subteran al gării. Acest lucru a fost anunțat pe Telegram de consilierul ministrului Afacerilor Interne Anton Gerașcenko.

"Tocmai a lovit în zona pasajului subteran al gării. Între hotelul Ibis și Yuzhny", a scris el.

"Teroriștii ruși au lovit gara Yuzhny din Kiev, unde mii de femei și copii ucraineni sunt evacuați. Obuzul a lovit în apropierea hotelului Ibis, clădirea gării a supraviețuit și a suferit pagube minore", a precizat UZ.

"Traficul feroviar continuă", se arată în comunicat.

O explozie zguduie gara din Kiev, după un atac aerian

 

Un consilier al ministrului de interne Anton Gherșcenko a declarat că obuzul ocupantului a avariat și o conductă mare de încălzire, ceea ce ar putea lăsa o parte a Kievului fără căldură.

Potrivit ultimelor informații, nu există victime sau răniți, dar ocupanții au lovit în mod deliberat gara, unde există o mare concentrare de oameni.

Al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, Harkov, a suferit, de asemenea, bombardamente grele în a șaptea zi de război.

Invazia nu a atins încă obiectivul președintelui rus Vladimir Putin de a răsturna guvernul ucrainean, dar a făcut ca peste 870.000 de persoane să fugă în țările vecine și a zguduit economia globală, în timp ce guvernele și companiile încearcă să izoleze Moscova.

Explozia din apropierea gării din Kiev ar fi putut întrerupe alimentarea cu încălzire centrală a orașului

 

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a votat cu o majoritate covârșitoare pentru a deplânge invazia "în cei mai puternici termeni" și a cerut Rusiei să-și retragă forțele într-o rezoluție susținută de 141 din cei 193 de membri ai Adunării.

Consilierul ministrului ucrainean de interne, Anton Herashchenko, a declarat că explozia de miercuri seară din apropierea gării din Kiev ar fi putut întrerupe alimentarea cu încălzire centrală a orașului, pe fondul temperaturilor scăzute.

Un martor Reuters a declarat că explozia a făcut ca pământul să se cutremure. Nu au existat rapoarte imediate privind victimele.

Cel mai intens bombardament a lovit Harkov, un oraș de 1,5 milioane de locuitori din estul țării, transformând centrul într-un pustiu cu clădiri ruinate și moloz, potrivit UNIAN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel