O bandă de hoți români din Italia, specializată în furturi de vinuri scumpe, a fost arestată

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Poliția Verona, prada hoților români / Sursă: ANSA.it
Foto: Poliția Verona, prada hoților români / Sursă: ANSA.it

O bandă de hoți români specializată pe furturi de vinuri scumpe a fost destructurată în Italia. Tâlharii jefuiau crame locale și revindeau produsele online. 

O bandă specializată în furtul și revânzarea ilegală de sticle de vin a fost dezvăluită de către autoritățile din Illasi, Verona. Opt membri ai acestei bande, toți de origine română și rezidenți în provincia Verona, au fost implicați într-o schemă de furt și redistribuire a vinului de la o firmă locală de vinuri.

În urma unei anchete care a început în 2023, carabinierii au reușit să reconstituie modul în care suspecții sustrăgeau vinul de la crama locală și îl revindeau pe site-uri de comerț electronic.

Cum reușeau românii să fure 

 

Ancheta a pornit de la sesizarea proprietarului cramei, care a observat reclame pentru vânzarea vinurilor sale pe platforme online, deși acestea erau destinate exclusiv pieței externe. Cu ajutorul unor antrepozitari concediați ulterior și a unor transportatori locali, suspecții reușeau să fure o parte din vinul destinat expedierii și să-l redirecționeze către locuințele lor în loc să fie livrat clienților, scrie ANSA. 

Această operațiune ilegală a provocat pagube uriașe companiei de vinuri, în timp ce membrii bande au obținut profituri semnificative și ilicite în valoare de mii de euro. Perchezițiile efectuate de carabinieri au dus la confiscarea a sute de sticle de vin sustrase, pregătite pentru comercializare, și la identificarea membrilor implicați în această schemă ilegală.

---------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel