O badantă româncă a fentat carantina după ce s-a întors acasă prin Germania dintr-un sat italian cu 4 morți de coronavirus

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă s-a întors acasă prin Germania dintr-un sat italian, unde s-au înregistrat deja 4 morți de coronavirus, fentând astfel statul care a impus restricții dure la graniță pentru persoanele care vin din zonele de carantină.

Cazul femeii, care a reușit să scape din carantină după ce a mers până în Germania, de unde, după o săptămână petrecută alături de familie, a zburat în România.

Femeia, care îngrijea bătrâni în Soresina, provincia Lombardia, o localitate cu doar 8.000 de locuitori, dar care a înregistrat 23 de infectați și 4 morți, s-a întors pe 2 martie acasă, în comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui. A reușit asta după ce a plecat în Germania, iar de acolo a luat avionul spre România.

Deși ar trebui să fie în autoizolare, primarul comunei spune că nu a fost anunțat de nicio persoană venită recent din Italia. „Nu avem pe nimeni în evidență”, a confirmat Mihai Moraru, lucru susținut și de DSP Vaslui, potrivit Libertatea.

Sunată de Libertatea, femeia susține că este în autoizolare, deși locuiește în aceeași casă cu mama sa octogenară.

„Nu doresc să comentez asta”, a conchis femeia, care n-a fost testată pentru infecția COVID-19.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel