O asistentă româncă, eroină în Austria: A salvat un bărbat dintr-un incendiu care a cuprins un bloc de apartamente

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Incendiu puternic la două case din Sectorul 2, în București. O persoană s-a stins din viață / Sursa foto: freepik.com
Incendiu puternic la două case din Sectorul 2, în București. O persoană s-a stins din viață / Sursa foto: freepik.com

În Altenmarkt (Pongau), un bărbat de 69 de ani a avut nevoie de îngrijiri, după ce a fost grav rănit într-un incendiu izbucnit într-un bloc de apartamente, marți după-amiază, 1 noiembrie. Poliția exclude incendierea.

Potrivit poliției, incendiul a izbucnit în jurul orei 13.30 într-o bucătărie. O asistentă româncă a observat incendiul și a încercat să-l ducă pe bărbatul de 69 de ani în siguranță.

Dar ea a reușit să-l ducă într-o cameră laterală, apoi a cerut ajutor Salvatorii l-au scos afară pe bărbatul care s-a intoxicat cu fum. Acesta a fost dus la  Clinica Schwarzach. Asistenta română în vârstă de 40 de ani nu a fost rănită, relatează salzburg.orf.at.

Aproximativ 170 de pompieri din Altenmarkt, Bischofshofen, Radstadt și Flachau s-au luptat cu flăcările. Focul s-a extins prin tavanele false până la structura acoperișului. Din acest motiv, acoperișul a fost deschis și îndepărtat parțial de o  macara. Incendiul a fost ținut sub control prin deschiderea acoperișului și a fost stins în jurul orei 19.30. Potrivit stadiului actual al anchetei, polițiștii exclud incendierea. În orice caz, pagubele provocate de incendiu sunt mari.

 

Român, erou în Austria, după ce a salvat de la înec un bărbat împins în Dunăre

 

După ce a fost împins, un vienez (57 de ani) a căzut luni seară în canalul Dunării. Temându-se pentru viața sa, el a strigat după ajutor. Bogdan Crică se afla în preajmă și așa s-a transformat într-un salvator.

Scene dramatice au avut loc luni, la scurt timp după miezul nopții, pe canalul Dunării, în apropiere de Schwedenplatz, în centrul orașului Viena: un trecător a fost împins în canalul Dunării de o persoană necunoscută. Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost luat de curent și a amenințat că se va îneca.

Vienezul îi datorează viața mașinistului de bord al navei DDSG, Bogdan Crică (37 de ani) - și urechilor sale bune: "Dormeam în cabina mea de pe navă și am fost trezit puțin după miezul nopții de strigăte panicate de ajutor", a povestit Crică pentru "Heute". Românul este un veteran în meseria de salvamar și a știut imediat ce să facă. "Am luat o vestă de salvare și m-am uitat de unde veneau apelurile. La scurt timp am văzut o persoană plutind pe canalul Dunării".

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel