„Nu suntem niște băieți atât de răi”. Români, judecați pentru trafic de ființe umane, în Olanda: „Femeile știau exact ce fac”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Nu suntem niște băieți atât de răi”. Români, judecați pentru trafic de ființe umane, în Olanda „Femeile știau exact ce fac”
„Nu suntem niște băieți atât de răi”. Români, judecați pentru trafic de ființe umane, în Olanda „Femeile știau exact ce fac”

Pedepse cu închisoare de până la patru ani cerute împotriva a trei români pentru trafic de persoane și exploatare sexuală în Utrecht, Olanda.

Potrivit avocaților lor, cei șase suspecți români ar trebui să fie achitați „în întregime” de orice suspiciune. „Sper că puteți vedea că nu suntem niște băieți atât de răi”, a spus unul dintre principalii suspecți la tribunalul din Utrecht, în ultima zi a procesului penal care s-a judecat în mai multe zile.

Belgia. Trupul neînsuflețit al unei femei, găsit într-o valiză la subsolul unui bloc. O româncă și soțul ei exploatau fete lângă acea clădire

 

Românii ar fi exploatat cinci femei

 

Procurorul a cerut pedepse cu închisoare de trei și patru ani pentru cei trei suspecți principali Marius M., în vârstă de 41 de ani, Eugen M., în vârstă de 30 de ani, și Cătălin D., în vârstă de 39 de ani, pentru trafic de ființe umane, contrabandă și participare la o infracțiune organizată.

În anii 2020 și 2021, românii ar fi exploatat cinci femei din Venezuela, Columbia și România care lucrau ilegal în prostituție în diferite locuri din Olanda, inclusiv dintr-o casă din Hilversum. Procurorul a cerut achitarea celorlalți trei suspecți. Aceștia au fost doar suspectați de participarea la organizația criminală.

2. -imagine fara descriere- (nu-suntem-niste-baieti-atat-de-rai--romani--judecati-pentru-trafic-de-fiinte-umane--in-olanda-femeile-stiau-exact-ce-fac-2.jpg)

Mai multe românce cu datorii în țară, exploatate de conaționali în Olanda: „Nevoite să-și lase copiii în urmă pentru a câștiga bani în străinătate”

 

„Femeile știau exact ce fac”

 

Potrivit avocaților lor, principalii suspecți de trafic de persoane ar trebui achitați pentru că nu a existat nicio exploatare. Ei au subliniat că cele cinci femei - dintre care trei au avut o relație cu principalii suspecți - au spus că toate au lucrat voluntar în prostituție înainte de a veni în Olanda în acest scop.

„Femeile știau exact ce fac, determinau singure modul în care efectuează munca și se puteau opri în orice moment”, a spus avocatul lui Cătălin D. Potrivit avocatului, dintr-o conversație auzită între ceilalți doi suspecți principali, fratele Marius M. și vărul său Eugen M., se plâng că D. crede că e bine ca iubita lui româncă a încetat să mai lucreze ca prostituată.

Avocații au pledat și pentru achitare pentru contrabandă de persoane. Iubita venezueleană a lui Eugen M. și o femeie din Columbia nu le-ar fi spus niciodată că sunt în Olanda ilegal, deoarece șederea lor de 90 de zile fără viză ar fi expirat. Avocatul lui D. nu a exclus posibilitatea ca cele două femei sud-americane să aibă permise de ședere valabile pentru Spania, unde aveau reședința înainte de a veni în Olanda, iar clientul său nu și-ar fi dat niciodată seama.

3. -imagine fara descriere- (nu-suntem-niste-baieti-atat-de-rai--romani--judecati-pentru-trafic-de-fiinte-umane--in-olanda-femeile-stiau-exact-ce-fac-3.jpg)

Trei români acuzați că au forțat 10 femei să se prostitueze, în Olanda: „Dacă refuzau să lucreze în prostituție, erau vândute“

 

Suspecții, în libertate

 

Mai mult, potrivit apărării, nu a existat nicio organizație criminală în care suspecții să fi cooperat „structural și permanent”. Principalii suspecți erau în contact în principal pentru că sunt rude între ei. „Ei fac schimb de experiență unul cu celălalt sau își exprimă frustrările față de soțiile lor”, a rezumat un consilier natura conversațiilor și a mesajelor lor de chat. „Nu arată că fac schimb de soții sau că ar câștiga unul de la soțiile celuilalt”.

Instanța se va pronunța pe 4 aprilie. În cazul unei condamnări, avocații au pledat pentru pedepse cu închisoarea egală cu arestul preventiv, eventual completate cu muncă în folosul comunității sau pedepse cu suspendare. 

Toți suspecții sunt momentan în libertate.

 

-----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel