„Nu s-a mai întors la barcă”. Scafandru român, căutat de sute de oameni, în Thailanda. Sebastian s-a scufundat să elibereze ancora, dar nu a mai ieșit la suprafață

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Nu s-a mai întors la barcă”. Scafandru român, căutat de sute de oameni, în Thailanda. Sebastian s-a scufundat să elibereze ancora, dar nu a mai ieșit la suprafață. FOTO: phuket.fr
„Nu s-a mai întors la barcă”. Scafandru român, căutat de sute de oameni, în Thailanda. Sebastian s-a scufundat să elibereze ancora, dar nu a mai ieșit la suprafață. FOTO: phuket.fr

Sebastian Emil, un scafandru român de 46 de ani, este căutat de oamenii legii după ce a plecat la o scufundare și nu s-a mai întors, în Rawai, provincia Phuket din Thailanda.

Primarul din Rawai, Aroon Solos, a explicat că Sebastian și prietenul său, tot român, Alexandru Florin, în vârstă de 47 de ani, au părăsit plaja Nai Harn ieri dimineață, la ora locală 09:00. S-au urcat în barca „Shonica” a lui Sebastian și au plecat să se scufunde în Koh Kaew Noi, o insulă mică din Phuket, Thailanda.

După ce au terminat scufundarea, Sebastian și Alexandru s-au întors la barcă, însă când au vrut să plece, și-au dat seama că ancora era blocată de o stâncă. Astfel, Sebastian s-a scufundat apoi pentru a elibera ancora, la o adâncime de aproximativ 30 de metri.

2. -imagine fara descriere- (nu-s-a-mai-intors-la-barca--scafandru-roman--cautat-de-sute-de-oameni--in-thailanda--sebastian-s-a-scufundat-sa-elibereze-ancora--dar-nu-a-mai-iesit-la-suprafata-3.jpg)

„Dar, Sebastian s-a scufundat anterior doar la o adâncime de 18 metri, ridicând îngrijorarea că nu ar putea finaliza scufundarea în siguranță. Nu s-a mai întors la barcă”, spune primarul din Rawai.

Alexandru a tras un semnal de alarmă sunând-o pe soția sa, Nichkamol T., în vârstă de 42 de ani, în jurul orei locale 12:45, cerându-i să ajute să-l găsească și să contacteze salvatorii din Rawai.

Ea este românca de 23 de ani moartă într-un accident stupid, în vacanță în Thailanda

 

„Există curenți puternici”

 

Căutările pentru Sebastian au fost lansate imediat cu salvatori, voluntari din apărarea civilă, ofițeri ai municipiului Rawai, personal al Poliției Maritime și al Marinei Regale Thai. De asemenea, scafandrii străini locali s-au alăturat căutării.

Un centru de comandă a fost înființat la Yanui Beach, la nord de Nai Harn.

3. -imagine fara descriere- (nu-s-a-mai-intors-la-barca--scafandru-roman--cautat-de-sute-de-oameni--in-thailanda--sebastian-s-a-scufundat-sa-elibereze-ancora--dar-nu-a-mai-iesit-la-suprafata-2.jpg)

Guvernatorul Phuket Narong Woonciew a vizitat centrul de comandă pentru a fi informat despre eforturile de căutare în curs.

Guvernatorul Narong a insistat că toată lumea ar trebui să fie atentă în și sub apă. „Există curenți puternici, chiar dacă ne aflăm la sfârșitul musonului de sud-vest”, a spus el.

Conform primarului din Rawai, Sebastian locuiește în localitate cu soția și cu fiica lui.

31 de marinari dispăruți după ce o navă a naufragiat, în Thailanda

 

SURSA FOTO: phuket.fr

 

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel