Nu mai păstrați niciodată fructe și legume în pungile de plastic. Trucuri pentru a depozita corect și sănătos alimentele. Vei economisi mulți bani

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Nu mai păstrați niciodată fructe și legume în pungile de plastic. Trucuri pentru a depozita corect și sănătos alimentele. Vei economisi mulți bani
Nu mai păstrați niciodată fructe și legume în pungile de plastic. Trucuri pentru a depozita corect și sănătos alimentele. Vei economisi mulți bani

Când vine vorba de păstrarea alimentelor, am putea avea obiceiuri proaste care au devenit deja o rutină și care afectează calitatea acelor produse și chiar finanțele noastre. De aceea astăzi vă vom dezvălui motivul pentru care nu trebuie să păstrați niciodată fructe și legume în pungi de plastic.

Depozitarea corectă a alimentelor este foarte importantă pentru a prelungi durata de viață a acestora, pentru a preveni contaminarea sau deteriorarea lor fără să ne dăm seama, riscând bacterii și ciuperci care sunt dăunătoare sănătății noastre.

Odată cu inflația, cel mai bine este să ne economisim banii făcând achiziții inteligente și asigurându-ne că alimentele rămân în stare bună mai mult timp fără a ajunge la gunoi. Așa că merită să facem câteva minute de efort minim pentru a garanta calitatea și siguranța alimentelor noastre. În plus, aruncarea alimentelor este o situație teribil de nefericită.

Un truc de la bucătari pentru ca uleiul să nu mai sară la gătit. Pune acest ingredient în tigaie de fiecare dată când prăjești ceva

 

Motivul pentru care nu ar trebui să păstrați niciodată fructe și legume în pungi de plastic

 

Acest lucru se datorează faptului că plasticul nu permite aerului să circule, ceea ce accelerează creșterea mucegaiului și a bacteriilor care strica alimentele mai repede. Cea mai bună modalitate de a ne păstra fructele și legumele este în recipiente din sticlă sau plastic, deoarece fiind sigilate încetinește procesul de descompunere a alimentelor, evitând contaminarea încrucișată, bolile și aruncarea banilor.

Există și pungi din materiale naturale care permit legumelor să „respire”, acest lucru poate ajuta.

Pune trei linguri de piper când bagi hainele la spălat. Un truc care te scapă de o mare problemă

Este important să curățați și să vă organizați în mod regulat frigiderul pentru a vă asigura că totul este în stare bună. Un alt sfat bun este sa eviți deschiderea frigiderului de mai multe ori decât este necesar. Crezi sau nu, asta le ajută să reziste puțin mai mult.

Totuși, dacă observi că săptămână după săptămână trebuie să arunci mâncarea pe care nu o termini, cel mai bine este să o congelezi, să o gătești sau să o amesteci cu alte produse pe care le consumi. Fructele și legumele rezistă la congelator între 3 și 6 luni în medie.

Amintiți-vă că există alimente pe care este mai bine să le spălați înainte de a le păstra (și să le uscați foarte bine după aceea) precum căpșunile, zmeura și afinele, deoarece se umplu de mucegai foarte repede din cauza bacteriilor. O parte de oțet alb la trei părți de apă și apoi uscarea lor perfect înainte de a le pune la frigider va fi suficientă pentru a le face să reziste mult timp.

Nu mai arunca pâinea veche. Profită de ea până la ultima firmitură! Un truc pentru a o face pufoasă în doar 10 secunde

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel