„Nu avem loc de muncă în România”. Un cuplu de români cerșește în Germania, deghizat în Charlie Chaplin: „Vrem să strângem bani pentru cadourile copiilor de Crăciun”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
„Nu avem loc de muncă în România”. Un cuplu de români cerșește în Germania, deghizat în Charlie Chaplin: „Vrem să strângem bani pentru cadourile copiilor de Crăciun” FOTO: captură bild.de
„Nu avem loc de muncă în România”. Un cuplu de români cerșește în Germania, deghizat în Charlie Chaplin: „Vrem să strângem bani pentru cadourile copiilor de Crăciun” FOTO: captură bild.de

Un cuplu de români, deghizat în Charlie Chaplin, cerșește la semafoarele din Nürnberg, landul Bavaria din Germania.

Maria, în vârstă de 28 de ani, și soțul ei, în vârstă de 30 de ani, cerșesc deghizați în cel mai faimos personaj al lui Chaplin din filmul The Tramp (Charlot vagabond). Stau în preajma semafoarelor, iar când acestea devin roșii pentru șoferi, Maria și soțul ei dansează, își balansează bastonul înainte și înapoi de câteva ori și apoi întind cana albă șoferilor care așteaptă să se facă verde.

În spatele acțiunii de cerșit se ascunde o soartă destul de tristă. Cuplul de români au două fiice, în vârstă de 8, respectiv 12 ani, și un băiat, în vârstă de 11 ani. Ei nu au un loc de muncă în România. „Pur și simplu nu există niciun loc de muncă acolo”, spune Maria. De aceea au venit la Nürnberg - să cerșească bani împreună. Adică aproximativ 30 de euro pe zi. Dar uneori Poliția îi ia.

Mii de români au protestat la Berlin pentru susținerea familiei Furdui, ai cărei copii au fost luați de serviciile sociale (Video)

 

Maria și soțul ei dorm pe stradă

 

„Practic, cerșitul nu este interzis”, explică purtătorul de cuvânt al poliției, Michael Petzold. „Intervenim doar atunci când există cerșetorie agresivă sau pretenții false. De exemplu, când cineva imită că este o persoană cu membrul inferior amputat, dar are doar piciorul legat la spate”.

În cazul familiei de români „Chaplin” se poate chiar presupune o performanță artistică, motiv pentru care astfel de cerșetori tind să nu fie deranjanți. Noaptea, Maria și soțul ei dorm pe stradă. Vor să fie din nou cu copiii lor de Crăciun și să aibă bani pentru cadouri.

Sfârșit cumplit pentru un român, în Germania: Un șofer a dat alerta după ce a observat două picioare ieșind dintr-un container cu haine

 

 

Vezi și 

 

Germania, deficit de muncitori. Guvernul vrea să atragă lucrători ce dispun de un „bun potenţial” cu un sistem pe puncte

 

Guvernul german a aprobat miercuri un cadru legislativ pentru instituirea unui sistem pe puncte, inspirat de modelul canadian, pentru a atrage forţă de muncă din afara Uniunii Europene, pe o piaţă confruntată cu deficit de mână de lucru, transmit AFP şi Reuters.

Conform documentului publicat după şedinţa de guvern, cetăţenii din afara Uniunii Europene ce dispun de un „bun potenţial” trebuie să poată sta în Germania pentru a căuta un loc de muncă.

Un cetăţean străin care vorbeşte germana, are experienţă în meserii cu deficit de forţă de muncă - în domeniul medical, dar şi în gastronomie sau IT, spre exemplu - ar trebui să poată locui în Germania timp de până la un an pentru a căuta de lucru şi a fi angajat de probă.

„Trebuie să atragem lucrători specializaţi şi să acceptăm imigraţia”, a subliniat ministrul muncii, Hubertus Heil.

Ministerul său se va ocupa de elaborarea noii „legi pentru imigraţia de forţă de muncă specializată”, ce va fi prezentată în lunile următoare.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel