Noua tulpina COVID, din Marea Britanie, prezentă în Germania încă din noiembrie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Nouă tulpină de coronavirus, detectată în Marea Britanie, era prezența încă din luna noiembrie în nordul Germaniei, unde a fost identificată la un pacient, au indicat marți autoritățile sanitare germane, potrivit AFP.

Oamenii de știință au reușit "secvențierea variantei virusului B1.1.7 la o persoană infectată în noiembrie anul acesta", a afirmat Ministerul Sănătății din Saxonia Inferioară (nord) într-un comunicat transmis AFP. Această varianta este "responsabilă de o mare parte din infectările detectate în sudul Angliei", se mai precizează în comunicat. Pacientul contaminat la sfârșitul lui noiembrie "foarte vârstnic" și suferind de patologii preexistente a "decedat între timp", se mai spune în comunicatul care nu precizează cauza decesului. Soția bărbatului, care a contractat aceeași tulpină a coronavirusului, s-a vindecat. Fiica acestora călătorise în Marea Britanie la "mijlocul lunii noiembrie" și, "după toate probabilitățile" s-ar fi infectat la față locului, afirmă autoritățile.

Până în prezent, Germania a raportat un singur caz al acestei noi mutații a virusului, detectat la o femeie sosită cu avionul de la Londra joia trecută. Autoritățile britanice au avertizat săptămâna trecută că această mutație este mai contagioasă. Că urmare a apariției acestei noi tulpini în Marea Britanie, cea mai mare parte dintre statele europene și-au închis frontierele cu această țară săptămâna trecută. Mutația a fost de atunci detectată în mai multe țări, precum Portugalia, Franța, Iordania și Coreea de Sud. Germania a prelungit până pe 6 ianuarie suspendarea legăturilor terestre, maritime și aeriene cu Marea Britanie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel