Suedia înregistrează primul caz de contaminare cu noua tulpină de SARS-CoV-2

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un prim caz de contaminare cu noua tulpină de coronavirus care circulă în Regatul Unit a fost detectat în Suedia, au anunţat sâmbătă autorităţile sanitare suedeze, informează AFP şi dpa. 

Noua tulpină a fost detectată la o persoană care a călătorit şi s-a întors în Suedia din Regatul Unit, a anunţat Agenţia de sănătate publică suedeză într-un comunicat. Este vorba de "un prim caz izolat" în Suedia.

"Nu este un lucru neaşteptat. Ştim că această tulpină există în Regatul Unit din septembrie şi că ea a fost semnalată recent în alte ţări ale Europei sub formă de cazuri izolate", a explicat Karin Tegmark Wisell, o responsabilă a agenţiei, citată în comunicat.

Suedia a prelungit miercuri până pe 31 decembrie suspendarea zborurilor dinspre Regatul Unit după apariţia acestei noi tulpini considerată de autorităţile britanice mai contagioasă.

Cazuri confirmate ale variantei britanice au fost de asemenea semnalate sâmbătă în Spania (patru cazuri), după ce vineri persoane contaminate cu noua tulpină de coronavirus au fost înregistrate în Franţa, Germania şi Liban.

În Danemarca, ţară vecină Suediei, autorităţile sanitare au anunţat mai devreme săptămâna aceasta că au înregistrat în total 33 de cazuri de contaminare cu noua tulpină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel