COVID-19. De ce noua tulpină de coronavirus este atât de infecţioasă. Savanții britanici explică

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
pandemie_covid_ilustrativ
pandemie_covid_ilustrativ

Oamenii de ştiinţă britanici explică de ce noua tulpină a coronavirusului îi poate afecta în egală măsură pe copii şi pe adulţi. Cu toate acestea, chiar dacă este mai contagios cu 70%, totuşi medicii consideră că nu este mai periculos.

Noua tulpină de coronavirus este mai infecţioasă pentru copii din cauza particularităţilor pătrunderii în corp. Profesorul Wendy Barclay de la Imperial College din Londra a explicat că versiunea anterioară a virusului se lega mai greu de receptorul ACE2 şi să pătrundă în celule. Astfel, adulţii cu o cantitate mai mare de ACE2 în nas şi gât au devenit o ţintă mai uşoară pentru virus, iar copiii au fost infectaţi mai rar. 

”Este mai uşor pentru noua tulpină a virusului să facă acest lucru şi, prin urmare, copiii pot fi la fel de sensibili la acest virus ca şi adulţii”, a spus Barclay. Ea a explicat că acest factor ar putea fi principalul motiv pentru răspândirea mai rapidă a noii tulpini de coronavirus, scrie adevarul.

Noua tulpină este cu 70% mai infecţioasă şi se răspândeşte mai repede. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă nu au putut aduce dovezi că aceasta este mai letală sau că ar provoca o evoluţie mai severă a bolii. Acest tip de coronavirus a fost deja găsit în cel puţin 10 ţări. Noua tulpină a coronavirusului descoperită în Marea Britanie a fost detectată la două persoane care au ajuns în Norvegia din Regatul Unit, a anunţat Institutul Norvegian al Sănătăţii Publice, relatează Reuters. Norvegia a impus restricţii de călătorie la începutul acestei luni pasagerilor din Marea Britanie pe fondul îngrijorărilor legate de noua tulpină de coronavirus, despre care se crede că este mai contagioasă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel