Nouă români din Italia au încasat ILEGAL pensie socială, după ce s-au mutat în România. Acum trebuie să returneze o sumă URIAȘĂ  

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Nouă români au primit pensie socială din partea statului italian, deși aceștia locuiau, de fapt, în România. Situația a fost descoperită de agenții Gărzii de Finanțe din Florența. 

Garda de Finanțe din Florența a denunțat 12 persoane, dintre care 9 români și 3 albanezi, pentru că au declarat în mod fals că locuiesc în Italia pentru a primi pensia socială, dar locuiau în altă țară, relatează publicația La Nazione.

Acesta nu este un caz singular. Autoritățile au descoperit și în trecut sute de persoane, nu numai cetățeni străini, ci și italieni care, după ce au obținut pensia socială, s-au mutat în străinătate. Prin urmare, primeau în mod ilegal pensia socială, care le era plătită în contul bancar sau beneficiarii se întorceau ocazional în Italia cu unicul scop de a retrage sumele de la ghișeele poștale.

Ce este pensia socială și cui se acordă 

Statul italian acordă pensia socială (450 de euro lunar) cetățenilor italieni, cetățenilor comunitari, cetățenilor din afara UE (deținători de permis de ședere pe termen lung), refugiaților politici și apatrizi (deținători ai permiselor de ședere) care au împlinit vârsta de 65 de ani, au reședința permanentă în Italia, au locuit legal timp de cel puțin zece ani pe teritoriul național și care se află în condiții economice precare.

Potrivit autorităților, cele 12 persoane descoperite recent la Florența au primit de-a lungul timpului prin intermediul acestui ajutor social suma totală de 200.000 de euro.

Anchetatorii i-au denunțat pe cei 12 cetățeni străini și au pus sechestru pe sumele de bani percepute în mod ilegal, iar INPS le-a blocat plata pentru următoarele luni.

Pe lângă cei 9 români și 3 albanezi, Garda de Finanțe din Italia anchetează și alte persoane în acest moment suspectate de aceeași infracțiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel