Nou-născuții de la un spital de copii din Dnipro au fost mutați într-un adăpost antiatomic

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Kiev acuză Moscova pentru încălcarea drepturilor omului
Kiev acuză Moscova pentru încălcarea drepturilor omului

Nou-născuții din secția de terapie intensivă neonatală a unui spital de copii din Dnipro, în estul Ucrainei, au fost mutați într-un adăpost improvizat împotriva bombelor, la un nivel inferior al clădirii. 

Dnipro a fost ținta unor lovituri de rachete în momentul în care invazia Rusiei în această țară a început joi dimineața devreme.

"Aceasta este unitatea de terapie intensivă neonatală. Într-un adăpost antiatomic. Vă puteți imagina?" Dr. Denis Surkov, șeful secției de neonatologie, la Spitalul Clinic de Copii din Dnipropetrovsk Oblast, a declarat pentru Times într-un mesaj pe WhatsApp. "Aceasta este realitatea noastră".

 

3. Nou-născuț... (neonatologie-1.png)

 

Într-o înregistrare video furnizată de Dr. Surkov, în vârstă de 51 de ani, și filmată de colegul său, se văd unii bebeluși așezați în rânduri și înfășurați în pături, iar alții sunt legănați de personalul spitalului.

"Eram nervoși, foarte confuzi", a declarat doctorul Surkov.

 

2. Nou-născuț... (neonato-2.png)

 

Dnipro a fost ținta unor lovituri de rachete în momentul în care invazia Rusiei în țară a început joi dimineața devreme

 

Analiști independenți din domeniul securității au declarat că forțele rusești din estul și sudul Ucrainei au manevrat cu mai puțină rezistență decât forțele care se aflau mai la nord și se apropiau de orașele Kiev și Harkov, unde atacurile au fost mai puțin sofisticate, iar armata ucraineană a reușit să angajeze armata Moscovei.

Unitățile militare rusești încearcă să încercuiască capitala Kiev, cel puțin la început, și să pătrundă în Harkov, a declarat Frederick W. Kagan, director al Critical Threats Project de la American Enterprise Institute.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel