Norvegia. Români, plătiți să vină acasă din cauza coronavirusului

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Sursa foto: captură NRK
Sursa foto: captură NRK

Aproximativ 200 de cetățeni români - fără locuri de muncă sau beneficiari de ajutoare sociale - vor ajunge în această seară pe Aeroportul Otopeni cu un avion de tip charter, pus la dispoziție de o fundație din Norvegia.

Ei au fost selectați de autoritățile norvegiene, care le-au plătit câte 100 de euro la fiecare, după care i-au trimis acasă.

Se pare că autoritățile norvegiene se tem de faptul că aceste persoane ar putea fi purtătoare de coronavirus, pentru că nu au adăpost și stau pe străzi.

Citește și Norvegia. Antreprenor român: „Cele mai severe reguli după Al Doilea Război Mondial"

Pe de altă parte, surse oficiale de la aeroportul Henri Coandă au confirmat faptul că avionul va ajunge la București miercuri seara.

 

Românii sunt cei care doresc să ajungă acasă

 

Potrivit publicației locale NRK, care îl citează pe consilierul municipal Raymond Johansen, românii sunt cei care doresc să ajungă acasă.

Duminică dimineață, un autobuz în care se aflau persoane fără adăpost a plecat din Norvegia spre România, însă transportul a devenit foarte dificil din cauza închiderii granițelor.

 

Guvernul a spus că cerșetorii trebuie să plece acasă

 

Camilla Tangen Monsen, liderul cazării de urgență pentru vizitatorii săraci care vin să ceară ajutor la Crucea Roșie din Oslo. Ea spune că cei care vin să stea peste noapte au fost frustrați în ultimele zile, după ce Guvernul a spus că cerșetorii trebuie să plece acasă.

Potrivit lui Tangen Monsen, mulți oameni au vrut să călătorească înapoi în țările lor, dar a fost dificil din cauza granițelor închise.

„Încă există oameni săraci fără adăpost în Oslo. Atât cei de etnie romă, cât și oamenii din alte țări. Încercăm să găsim o soluție și pentru ei”, mai spune Tangen Monsen, conform sursei citate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel