Norvegia. Antreprenor român: „Cele mai severe reguli după Al Doilea Război Mondial”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un antreprenor de origine română din Norvegia a povestit despre măsurile luate de autoritățile din această țară pentru a combate efectele negative provocate de pandemia de coronavirus.

Ionuț Eriksen este președintele Camerei de Comerț Româno-Norvegiene, fiind stabilit la Oslo din 1998.

După ce a lansat un lanț de clinici stomatologice a ajuns la o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro. Acum, însă, are pierderi chiar și de 90 la sută din cauza coronavirusului.

De altfel, Norvegia va oferi companiilor o finanţare de cel puţin 100 de miliarde de coroane norvegiene (9,7 miliarde dolari), sub formă de garanţii pentru împrumuturi şi emisiuni de obligaţiuni pentru susţinerea economiei în timpul epidemiei de coronavirus.

 

Toată lumea a intrat în carantină

 

Ionuț Eriksen afirmă că, în 13 martie, Guvernul de la Oslo a introdus cele mai severe reguli din Norvegia după Al Doilea Război Mondial.

„În 13 martie, prim-ministra Norvegiei împreună cu ministrul Sănătății au introdus cele mai severe reguli după Al Doilea Război Mondial, pot spune. Au închis școli, restaurante, cafenele ... Mijlocul de transport a rămas în continuare funcționabil, dar a dat ca advice (sfat, n. red.) să încercăm să stăm cât mai mult acasă și să ne protejăm unul pe celălalt. Acum, sincer, Oslo este în carantină totală aș putea spune. Azi cred că eram singurul în mijlocul de transport în drum spre birou, deci toată lumea a intrat în carantină, respectă mesajul autorităților”, a spus Ionuț Eriksen, potrivit Știrile PRO TV.

Întrebat dacă face față sistemul medical de eliberare de secții de terapie intensivă, antreprenorul român a răspuns: „În unele spitale au schimbat, au reprofilat departamente în intensiv, tocmai pentru a se pregăti pentru valul de infectați, care au nevoie de intubare, de tratament sever. Deci ei s-au repostat, majoritatea tratamentelor, în intensiv. Chiar am colegi de muncă, sunt foarte răciți, au fost la medic, momentan nu sunt luați în spitale până nu cred ei că situația devine mai severă”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel