Norvegia. Autocar cu români, blocat: Vameșii au găsit o otravă periculoasă care poate ucide oameni

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un autobuz care făcea curse România - Norvegia a fost oprit, astăzi, de vameșii de la Svinesund pentru control. 

În autobuz se aflau șoferul și încă un pasager care au fost rugați să coboare. Vameșii au verificat bagajele și autocarul, iar atenția le-a atras-o o jachetă dintr-o cutie care părea foarte grea, spune șeful secției Per Kristian Grandahl la biroul vamal Svinesund, potrivit dagsavisen.no.

O examinare mai atentă a jachetei a dus la descoperirea unui număr mare de pachete de otravă pentru șobolani, mai exact 32 de bucăți care totalizau 6,3 kilograme. Otrava pentru șobolani a încercat să fie ascunsă în buzunarele jachetei, mânecile jachetei și în buzunarul de la piept. Pachetele erau marcate în limba română, iar conținutul otrăvii era biocid, explică Grandahl.

„Acestea sunt, de asemenea, cantități mari și știm că otravă pentru șobolani este periculoasă și poate ucide și oamenii. Prin urmare, există reglementări stricte în ceea ce privește atât importul, cât și achiziționarea atât a otravă cât și a șoarecilor”, a mai explicat Grandahl.

 

Șoferul, găsit responsabil de otrava găsită la bord

 

Șeful secției subliniază că, în conformitate cu secțiunea 2-1 din reglementările privind biocidele, există o cerință pentru etichetarea norvegiană pe ambalaj pentru ca otravă să fie legală în această țară - ceea ce aceste pachete nu aveau.

După inspecție, vameșii au ajuns la concluzia că șoferul autobuzului trebuie să fie responsabil pentru încercarea de introducere a mărfurilor ilegale.

Pasagerul a fost complet inocent și nu a avut nimic de-a face cu acest lucru, informează vameșii. Astfel, șoferul a fost găsit responsabil de otrava găsită la bord.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel