Noile măsuri de relaxare, publicate în Monitorul Oficial al României. Ce putem face în prima zi de vară

Nicoleta Baciu / 29 mai 2020, 22:54 Salveaza PDF Comentarii

Noile măsuri de relaxare se vor aplica de la 1 iunie şi sunt incluse într-un act normativ publicat în această seară în Monitorul Oficial. Guvernul a preluat, printr-o hotărâre, măsurile aprobate joi seară de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

 

HG 434/2020 a fost publicată vineri seară în Monitorul Oficial şi transpune măsurile luate cu o seară înainte prin intermediul Hotărârii CNSU nr. 26/2020.  Actul normativ nu aduce noutăţi, astfel că principalele măsuri de relaxare, ce vor intra în vigoare la 1 iunie, sunt următoarele:

Astfel, vom putea ieşi din localitate fără declaraţie pe proprie răspundere. Deplasările între localităţi se vor face fără să mai fie necesară justificarea motivului călătoriei.

Se redeschid terasele în aer liber, cu respectarea unor condiţii: o distanţă de minimum 2 m între mese şi cel mult patru persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

Regulile suplimentare ce vor trebui respectate de proprietari nu au fost încă publicate de Ministerul Economiei.

Se deschid plajele. Conform HG, fiecare persoană va avea nevoie de un şezlong, însă premierul Orban a anunţat că regulile vor fi corectate, astfel încât oamenii să aibă acces şi cu un prosop, pe nisip.

Se reiau transporturile rutiere şi feroviare.

 Vor putea fi organizate spectacole în aer liber cu cel mult 500 de spectatori (aceştia vor purta măşti de protecţie şi vor sta la distanţă de 2 m unul de celălalt).

 În plus, se vor putea organiza şi spectacole de tip drive-in, cu condiţia ca ocupanţii unei maşini să fie membrii aceleiaşi familii. 

Vor fi reluate competiţiile sportive, fără spectatori, în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact).

Poate fi reluată şi activitatea de performanţă în bazine acoperite sau în aer liber.

În spaţiile închise, activitatea sportivilor profesionişti poate fi reluată numai cu respectarea regulilor de distanţare, respectiv cel puţin 7 mp/persoană. 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 apr 2021, 14:11 in Social
Cutremur în România

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy