Noi condiții de intrare în Italia din 21 iunie: Certificatul verde este OBLIGATORIU

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ambasada României în Italia anunță noile condiții de intrare în această țară pentru persoanele care vin din România. Regulile s-au modificat începând de luni, 21 iunie 2021. Astfel, Certificatul verde este obligatoriu pentru cei care nu doresc să stea în autoizolare timp de 10 zile. 

Noi reguli de intrare în Italia. Măsurile sunt aplicabile în perioada 21 iunie – 30 iulie, odată cu intrarea în vigoare a Decretului Președintelui Consiliului de Miniștri (DPCM) emis la data de 18 iunie 2021.

"INFORMAȚII ACTUALIZATE #COVID19 - 21.06.2021

Condiții de călătorie din Italia în România

Conform Hotărârii Nr.33 din 27.05.2021 a CNSU, Italia trece în zona verde . Malta și San Marino se află în continuare în zona verde. Precizăm că în baza noii normative, pentru persoanele care sosesc în #România din #Italia, #Malta sau #SanMarino nu se instituie măsura carantinei și nu mai este obligatorie testarea.

Noile condiții de intrare pe teritoriul italian prevăd următoarele măsuri:

Completarea unui formular digital de localizare a pasagerilor, disponibil la următoarea adresă: https://app.euplf.eu.

Prezentarea Certificatului Verde COVID către oricare persoană, împuternicită să efectueze verificări, care să ateste una din următoarele situații:
– efectuarea vaccinării anti-Sars-CoV-2, cu un document care atestă completarea ciclului de vaccinare de cel puțin 14 zile;
– vindecarea de Covid-19 și încetarea autoizolării obligatorii în urma infectării cu Sars-CoV-2;
– efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul Italiei, a unui test de captură antigen sau a unui test molecular, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu Sars-CoV-2.

Semnalarea propriei sosiri pe teritoriul italian autorității sanitare competente la nivel local.

Persoanele care nu dețin certificatul de vaccinare, adeverința medicală care atestă vindecarea de COVID în ultimele 6 luni sau un test COVID cu rezultat negativ, efectuat în cele 48 de ore dinaintea intrării în Italia, au următoarele obligații:

- să se supună măsurii de supraveghere sanitară și de autoizolare, pentru o perioadă de 10 zile, la domiciliul sau reședința proprie;

- după efectuarea celor 10 zile de autoizolare, să se supună unui test molecular sau de captură antigen, de tip tampon, pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2", se arata pe pagina de Facebok a Ambasadei României în Italia.

 

Condițiile sunt confirmate și de textul ordonanței emise de ministrul Sănătății din Italia, la data de 18 iunie 2021, în care sunt specificate atât informațiile de mai sus, cât și faptul că Certificatele Verzi COVID (prin asta se înțelege certificatul de vaccinare, adeverința de vindecare sau testul COVID) emise de alte state UE sunt recunoscute și în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel