Nicolae Ciucă: Inflaţia nu va depăşi 13% la sfârşitul anului 2022

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Nicolae Ciucă: Inflaţia nu va depăşi 13% la sfârşitul anului 2022
Nicolae Ciucă: Inflaţia nu va depăşi 13% la sfârşitul anului 2022

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că, din analiza efectuată la nivelul Guvernului, la sfârşitul anului inflaţia pe 2022 nu va depăşi 13%.

"Datele legate de inflaţie pentru luna noiembrie sunt cele pe care dumneavoastră le-aţi menţionat, a ajuns la aproape 17%, în comparaţie cu luna noiembrie din anul 2021. Deci, putem spune că inflaţia în anul 2021, în luna noiembrie, a fost mult mai mică în comparaţie cu celelalte luni din anul trecut, iar în analiza pe care am făcut-o atunci când am primit aceste cifre a rezultat foarte clar că la sfârşitul anului inflaţia pe 2022 nu va depăşi 13%. Este doar un procent, o cifră de comparaţie între inflaţia pe luna noiembrie 2022, comparativ cu luna noiembrie 2021", a declarat Nicoale Ciucă, joi seară, într-o conferinţă de presă la Ambasada României la Paris.

Întrebat dacă se aşteaptă la o scădere a preţurilor în lunile februarie-martie ale anului viitor, premierul a spus:

 

Vezi și

 

Liderii UE cresc aşteptările privind un acord referitor la plafonarea preţului la gaz săptămâna viitoare

 

Liderii UE au sporit joi seară presiunea asupra miniştrilor energiei pentru a ajunge la un acord amânat din cauza unei dispute privind implementarea unui plafon la preţul de achiziţie al gazului chiar luni, relatează DPA.

Într-un text comun publicat joi, cei 27 de lideri ai UE fac apel la miniştrii lor să finalizeze munca la măsura de plafonare a preţului gazului şi alte măsuri în domeniul energiei în curs de adoptare.

Miniştrii sunt în dispută de luni de zile privind modul de a răspunde creşterii spectaculoase a preţurilor la energie în blocul comunitar, inclusiv în privinţa unei propuneri a Comisiei Europene de a plafona preţul gazului tranzacţionat la hubul olandez TTF (Title Transfer Facility), într-o tentativă de a diminua fluctuaţiile de preţ.

Alte propuneri blocate sunt operaţionalizarea achiziţiilor comune de gaz, creşterea solidarităţii între statele membre în cazul unor crize energetice şi accelerarea procedurilor de autorizare a unor proiecte de energie regenerabilă, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel