Nicolae Ciucă, despre posibile remanieri: „Nu cred că e momentul oportun să discutăm acum despre astfel de decizii”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, la Suceava, că nu este oportun ca în acest moment să se discute despre eventuale remanieri guvernamentale.

„Nu cred că este momentul oportun să discutăm acum despre astfel de decizii, în condiţiile în care ne aflăm în prim proces de analiză a ceea ce facem, astfel încât să avem un plan coerent pentru iarna 2022/2023. Discuţiile acestea în care cineva îşi doreşte sau cineva nu îşi doreşte să fie ministru sau doreşte ca cineva din guvern să plece sunt chestiuni care în momentul de faţă nu fac obiectul - cel puţin în perioada imediat următoare - a se întâmpla”, a subliniat prim-ministrul.

Nicolae Ciucă a subliniat că remanierea guvernamentală este atributul premierului, dar că, atunci când va fi cazul, va discuta cu liderii partidelor din coaliţie.

„În calitate de premier am să-mi asum această responsabilitate şi desigur voi avea discuţii cu fiecare dintre liderii partidelor din coaliţie. Şi atunci când va fi cazul şi dacă va fi cazul, vom proceda la remaniere”, a spus premierul Nicolae Ciucă. 

 

Vezi și 

 

Marcel Ciolacu: „Din punctul meu de vedere, se impune o remaniere în Guvern până la sfârşitul anului”

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi seara că, din punctul său de vedere, se impune o remaniere guvernamentală până la sfârşitul acestui an.

„Ştiu şi avem o monitorizare a fiecărui ministru din actualul guvern - şi PSD, şi PNL, la fel cum o are, cred, şi prim-ministrul. Din punctul meu de vedere, se impune până la sfârşitul anului să fie o remaniere în Guvern”, a spus Ciolacu la Antena 3.

Liderul social-democrat a precizat că subiectul remanierii va fi discutat atât în coaliţie, cât şi la nivelul partidului.

„O să avem o discuţie aplicată în interiorul coaliţiei. Nu este prima oară când spun că este un lucru normal o remaniere. Vom face o analiză. Am o întâlnire şi la sfârşitul lunii şi cu grupurile parlamentare, şi cu conducerea partidului, unde o să discutăm toate aceste subiecte. Sunt atât de mândru că, într-un timp scurt, am reuşit în interiorul partidului să duc decizia cât mai jos, încât vreau să apăr cu toată forţa mea această democraţie pe care am deschis-o în partid”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel